Читај ми!

„Јарболи“ објављују двоструки винилни албум

Београдска група „Јарболи“ представиће нови албум са 13 нових песама, 13. маја у Дому омладине. Према речима гитаристе Бориса Младеновића, винилно издање „Забава“ звучи „јако живо и показује неке новостечене свирачке и ауторске квалитете бенда“.

Алтернативни састав „Јарболи" 13. маја у Клубу Дома омладине Београда (ДОБ) концертно ће промовисати нови албум Забава, који неће бити објављен на ЦД-у, већ би требало до тада да се појави бесплатно на Интернету, али и у продаји као двоструко винилно издање.

„Албум смо радили на нама најдражи начин, што нисмо имали прилике задњих десет година, а то значи у довољно великом студију да можемо да свирамо сви одједном и забележимо звук групе какав заиста излази. Мислим да нам је то пошло за руком", изјавио је данас гитариста Борис Младеновић агенцији Бета.

Претходно издање београдског бенда било је Буђање пролећа (2006), а за нови албум одустали су од досадашњег ЦД формата, уместо којег ће од 11. маја Забава бити доступна бесплатно преко сајта exitmusic.tv, а до концерта у ДОБ-у очекује се и двострука плоча у продукцији „Одличног хрчка" и „Дигимедије".

„Силом прилика је испао двоструки винил. Све су песме већ биле ту, и минутажа од 50 и нешто минута одредила је да мора да иде на две плоче, јер не стане на једну. Двоструки албум обезбеђује и много бољи нарез и звук", каже Младеновић.

Према његовим речима, Забава са 13 нових песама „звучи јако живо и показује неке новостечене свирачке и ауторске квалитете 'Јарбола'", које, поред њега, чине и гитариста Даниел Ковач, басиста Жолт Ковач, бубњар Немања Аћимовић и клавијатуристкиња Соња Лончар.

„Ова као и све наше плоче има неколико тема које се обрађују, а забава је једна од тих тема, у различитим аспектима. То није баш афирмативно име. Постоји ту доза ироније", каже Младеновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара