„Дибидуси“ представили „Тренерку и сако“

Албум који на почетку описује тренутно стање српског друштва, али у наставку нуди и „терапију“ љубавним песмама, представила је група "The Dibidusi".

Београдски састав "The Dibidus" промовисао је свој други ЦД албум Тренерка и сако, за који фронтмен Дејан Пејовић Пеја каже да садржи песме које дају дијагнозу тренутног лошег стања српског друштва, док су друга половина „терапеутске" љубавне песме.

На промоцији у Установи културе „Пароброд" у Београду, "The Dibidus" су новинарима одсвирали хитове Мала мала и Параноја бивше Пејовићеве групе „Фамилија", као и критички интониране и ангажоване песме са новог албума Тренерка и сако као што су Циркус, Из дупета у главу или Хлеба и игара.

„Пола албума је дијагноза, треба подсетити људе на стање у коме живимо. Вазда ће се овде играти, певати и правити славља, иако нам је грозно. Нама што је горе, тим више 'нема проблема'. Не желим да будем имун, да не видим и не чујем неке ствари. Апсолутно сам свестан шта раде људи који нам кроје судбину", рекао је Пејовић новинарима.

На крају свирке, Пејовић је у шали поручио присутнима да је на њихову промоцију био позван и либијски вођа Моамер Гадафи који, међутим, „пошто има незване госте, није могао да дође".

Певач "The Dibidus" истакао је да другу половину Тренерке и сакоа чине љубавне песме са „терапеутским дејством", као што је Поклонићу јој небо, поново снимљена Пејовићева ствар коју је његов састав „Вампири" урадио за култни филм Ми нисмо анђели (1992).

"The Dibidus" је после првог истоименог албума из 2003. године на пар година прекинуо рад, а повратнички ЦД Тренерка и сако издале су концертна агенција „Лонг плеј" и УК „Пароброд" крајем марта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се