Диланов концерт под присмотром

Кинеско Министарство културе имаће чак 2.000 представника на вечерашњем концерту Боба Дилана у Пекингу, како се не би „провукла“ нека политичка порука.

Кинеске власти ће надгледати вечерашњи концерт легендарног кантаутора Боба Дилана у Пекингу, како би се увериле да на њему није изведена ниједна „неприкладна" песма или изречена порука подршке недавно ухапшеном кинеском уметнику Ају Вејвеју.

Како пише лондонски Телеграф, кинеско Министарство културе је у ту сврху откупило 2.000 од 18.000 места на концерту који ће бити одржан на Радничком стадиону у Пекингу.

Амерички певач је почетком марта добио дозволу кинеске владе да први пут у својој каријери наступи у Кини.

Требало је да наступи у Пекингу и Шангају још прошле године, али су концерти отказани, јер је Министарство културе од њега захтевало да се написмено обавеже да неће изводити песме које „вређају осећања кинеског народа".

Кинеске власти помно проверавају садржај страних забавних програма и манифестација како се не би поновио случај од пре две године када је исландска певачица Бјорк на концерту у Шангају узвикивала слогане у корист независног Тибета.

Године 2006, „Ролингстонси" су морали да због „неприкладног" садржаја из репертоара са свог првог концерта у Кини избаце пет песама, укључујући Let's Spend the Night Together.

Дилан, који ће у мају напунити 70 година, одржаће два концерта у Кини: вечерас у Пекингу и 8. априла у Шангају.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се