Прослава Светог Патрика на „Келтски“ начин

Традиционални концерт групе „Ортодокс Келтс“, поводом Светог Патрика, најзначајнијег ирског празника, биће приређен и ове године за београдску публику. Група, која је већ скоро две деценије присутна на домаћој музичкој сцени, најављује добар провод 17. марта у Дому омладине.

На дан Светог Патрика, најзначајнијег ирског празника, традиционално по 19. пут београдски састав „Ортодокс Келтс" (Orthodox Celts), одржаће концерт у Дому омладине.

Извођачи ирске музике са елементима рока, утицали су на популаризацију овог музичког правца у Србији и у југоисточној Европи.

Састав познат по хитовима Irish Rover и We're Drinking Beer карактерише добра концертна атмосфера коју праве и, како често кажу, увек премаше и сопствена очекивања када је њихово „концертирање" у питању.

Велика посећеност многобрајних концерата „Ортодокс Келтса" говори да је међу домаћом публиком доста заљубљеника у ирски звук, те се и овог 17. марта очекује добар провод.

Овај састав важи за један од најпопуларнијих бендова који негују традиционалну ирску музику.

„Чињеница је да најпопуларнији бендови који се баве Ирском музиком нису из Ирске јесте својеврсни парадокс. Да ли је сваки по на особ популаран у својој земљи то је чак и за мене непознаница, али да су популарнији него бендови из Ирске, у међународним оквирима, то је сигурно", објаснио је Аца Селтик, певач популарног састава, у Јутарњем програму РТС-а.

На радост својих обожавалаца, чланови бенда ће овога пута имати више слуха за сугестије и предлоге нумера које би могле бити одсвиране на концерту.

„Ново је то да смо у контакту са фановима преко Фејсбука и Мајспејса и да полако усвајамо неке сугестије, те мислим да ће ово у ствари бити један од оних концерата који је скројен, не само по нашој мери већ и по њиховој. Нисмо баш то практиковали до сада, али чињеница је да се показало да неке песме које ми изоставимо са листе фанови траже", додао је Селтик.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара