Читај ми!

„Мали демон“ – победнички бенд Бунт рок фестивала 2024

Одлуком седмочланог стручног жирија, најбољи бенд осмог издања „Бунт рок фестивала“ националне платформе посвећене афирмацији нових. младих бендова и аутора – је састав „Мали демон“. Другопласирани је аутор Михаило Татић, а група „Ђирика“ је освојила треће место. Победници су осим титуле, златне БРФ статуете у облику муње и новчане награде РТС-а у износу од 200.000 динара, освојили и награду ПГП РТС-а за снимање и објављивање студијског албума.

Олга Краљевић и Дарја Недић су као представнице победничке групе Мали демон“, јутро после проглашења најбољих, повериле прве утиске у Јутарњем програму РТС-а.

„Оно што је нама највише значило у оквиру победе је то што се ипак бавимо мало другачијом музиком, нарочито на рок сцени. Тако да нам је значило признање стручног жирија фестивала, ова награда нам потврђује да је наш рад препознат, да је подржано нешто оригинално и нешто свеже на домаћој музичкој сцени“, рекла је Олга.

Петочлани бенд „Мали демон покретачким и тврдим звуком жели да врати рокенрол у игру и за себе кажу да су електроаут рок театар, који маштовито говори о лепоти пролазности и идеализацији бунта. Песма којом су то желели и да покажу на БРФ2024, носи назив Сањаш ме.

Поред Олге и Дарје, чланови састава су и Нина Ађенадић, Милан Јевтић и Илија Ивановић.

„Поред тога што је било и напорно, такмичење на 8. Бунт рок фестивал било је за нас и веома забавно, сасвим ново искуство. Упознали смо много људи и иза сцене се дружили са другим бендовима, тако да је било баш супер. Све то, такмичење на оваквом једном великом фестивалу траје нешто дуже него што то на телевизији изгледа… било је много тонских проба и разних других техничких и других важних припрема. А и сам наступ, свирка уживо у великом ТВ студију, уз сву ту технику, рефлекторе и на тој бини- је већ изузетна прилика и несвакидашње искуство које може да доживи бенд који учествује. Било је одлично!“, истакла је Дарја Недић.

Награде Бунт рок фестивала

Након два полуфинала, у суботу 25. маја одржано је финале Бунт рок фестивала 2024, у ком је наступило десет финалиста: Интернаут, Шут, Афотичка зона, Но интент, Бристол“, „Ђирика, Асенд, Михаило Татић, Деформитет и Мали Демон.

Победници Бунт рок фестивала 2024 – бенд „Мали демон“ – су осим титуле, златне БРФ статуете у облику муње и новчане награде РТС-а у износу од 200.000 динара, освојили и награду ПГП РТС-а за снимање и објављивање студијског албума.

Другопласирани такмичар 8. Бунт рок фестивала је аутор и музичар Михаило Татић, коме су припале сребрна БРФ статуета и награда РТС-а у износу од 150.000 динара. Освојио је и награду редакције Рок радија, за најинспиративнији вокал 8. Бунт рок фестивала. У сарадњи са компанијом Митрос мјузик“, на поклон су му уручили микрофон.

Бронзану БРФ муњу, титулу трећепласираних на фестивалу и новчану награду РТС-а у износу од 100.000 динара освојио је састав „Ђирика.

Традиционално, проглашени су и награђени најистакнутији музичари овог издања фестивала: Најбоља басисткиња 8. Бунт рок фестивала је Ивана Посркача, из бенда Бристол (награда бас гитара, поклон компаније Скај мјузик). Најбољи бубњар фестивала Матеа Цекић, из бенда Интернаут(награда бубањ поклон компаније Синг медија).

Најбољи гитариста фестивала је Никола Ћурчић, из групе Ђирика (награда електрична гитара, поклон компаније Скај мјузик). Најбољи вокал 8. Бунт рок фестивала је Марко Кујунџић, из бенда Асенд (награда микрофон од компаније Скај мјузик).

Удружење музичара џеза, забавне и рок музике Србије- пријатељ Бунт рок фестивала, доделили су још једну електричну гитару у завршници 8. Бунт рок фестивала наградивши овим вредним поклоном музичарку Катарину Пивнички.

Бунт рок фестивал је познат и по специјалном пројекту Бунт рок турнеји, која се реализује након сваког одржаног фестивала. Ове године, победници и најбоље пласирани на осмом Бунт рок фестивалу наступиће на 10 великих фестивала и музчких манифестација, широм Србије и у региону.

И то није све, још пријатеља и партнера Бунт рок фестивала, определили су бројне вредне награде за најбоље учеснике 8. БРФ-а.

Састав жирија био је појачан са још два члана, те су у финалу 8. БРФ-а радили у следећем саставу: Маја Цветковић (И плеј), Иван Феце Фирчи, Милена Милутиновић (Репетитор), Милош Игњатовић (Дорћол плац), Милован Бошковић (Земља грува). Урош Марковић (композитор и музички уредник у РТС-у) и Небојша Сабовљевић, музички уредник на тематском радио каналу РТС Рокенролер.

Познато је да мото Бунт рок фестивала гласи: Нека музика победи и зато се водитељски тим и током финала потрудио да релаксира тамичарску атмосферу Бранка Главоњић и Александар Марковић Лама са главне бине, а Зоран Стефанов Исказ кроз ведре и инспиративне интервјуе са свим музичарима који су наступали.

У ревијалном програм финала, наступили су афирмисани музички састави: Артан Лили“, „Љубичицеи прошлогодишњи победници бенд Монах из Ниша. Редитељ и овог издања Бунт рок фестивала био је Миодраг Коларић Аги, аутор многих важних ТВ пројеката.

Честитамо свим учесницима и лауреатима 8.БРФ-а, видимо се на Бунт рок фестивалу 2025!

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије