Читај ми!

„Мали демон" победник овогодишњег Бунт рок фестивала

После две полуфиналне и финалне такмичарске вечери, завршен је осми Бунт рок фестивал, а победио је бенд „Мали демон". Олга Краљевић и Дарја Недић су као представнице победничке групе, сабрале утиске јутро после проглашења најбољих.

„Мали демон" победник овогодишњег Бунт рок фестивала „Мали демон" победник овогодишњег Бунт рок фестивала

„Мали демон” је победио након одлуке седмочланог стручног жирија фестивала који је посвећен афирмацији нових, младих бендова. Другопласирани је аутор Михаило Татић, а група „Ђирика” је освојила треће место. У финалу је наступило десет учесника: „Интернаут", „Шут", „Афотичка зона", "No intent", „Бристол", „Ђирика", "Ascend", Михаило Татић, „Деформитет" и „Мали Демон".

„Оно што је нама највише значило у оквиру победе је то што се ипак бавимо мало другачијом музиком, нарочито на рок сцени. Тако да нам је значило признање стручног жирија, да они ипак виде да радимо нешто оригинално и нешто свеже на музичкој сцени", рекла је Олга.

Бенд „Мали демон" је настао пре скоро годину дана. Поред Олге и Дарје, чланови састава су и Нина Ађенадић, Милан Јевтић и Илија Ивановић. На Фестивалу су наступали са песмом Сањаш ме.

„Поред тога што је било напорно, било је и доста забавно искуство. Упознали смо много људи и иза сцене се дружили са другим бендовима, тако да је било баш супер", додала је Дарја и најавила први наступ после победе на Бунт рок фестивалу – првог јуна у Полету у Београду.

Познато је да мото Бунт рок фестивала гласи: „Нека музика победи”, и зато се водитељски тим и током финала потрудио да релаксира тамичарску атмосферу, Бранка Главоњић и Александар Марковић Лама са главне бине, а Зоран Стефанов Исказ, кроз ведре и инспиративне интервјуе са свим музичарима који су наступали.

У ревијалном програму, наступили су афирмисани музички састави: „Артан Лили", „Љубичице" и прошлогодишњи победници – бенд „Монах" из Ниша.

Награде БРФ2024

Победници Бунт рок фестивала 2024 „Мали демон" су осим титуле, златне БРФ статуете у облику муње, и новчане награде РТС-а у износу од 200.000 динара, освојили и награду ПГП РТС-а, а то је снимање и објављивање студијског албума.

Другопласирани такмичар 8. Бунт рок фестивала је аутор и музичар Михаило Татић, коме су припале сребрна БРФ статуета и награда РТС-а у износу од 150.000 динара. Освојио је и награду редакције Рок радија, за „најинспиративнији вокал фестивала". У сарадњи са "Mitros music", као поклон уручен му је микрофон.

Бронзану БРФ муњу, титулу трећепласираних на фестивалу и новчану награду РТС-а у износу од 100.000 динара освојио је састав „Ђирика".

Традиционално, проглашени суи награђени и истакнути појединци – најистакнутији музичари овог издања фестивала.

Најбоља басисткиња фестивала је Ивана Посркача из бенда „Бристол" (награда бас гитара, поклон "Sky music").

Најбољи бубњар фестивала је Матеа Цекић, из бенда „Интернаут"(награда бубањ – поклон "Sing media").

Најбољи гитариста фестивала је Никола Ћурчић, из групе „Ђирика" (награда електрична гитара, поклон "Sky music").

Најбољи вокал 8. Бунт рок фестивала је Марко Кујунџић, из бенда "Ascend" (награда микрофон – доделио је "Sky music")

Удружење музичара џеза, забавне и рок музике Србије – пријатељ Фестивала, доделили су још једну гитару у завршници 8. Бунт рок фестивала, наградивши тим поклоном музичарку Катарину Пивнички.

Бунт рок фестивал је познат и по специјалном пројекту – „Бунт рок турнеји”, која се реализује након сваког одржаног фестивала. Ове године, победници и најбоље пласирани на фестивалу наступиће на 10 великих фестивала у музичких манифестација, широм Србије и у региону.

Још много пријатеља и партнера Бунт рок фестивала, определило је бројне вредне награде за најбоље учеснике 8. БРФ-а. Честитамо свим учесницима и лауреатима Бунт рок фестивала 2024.и видимо се на следећем Бунт рок фестивалу 2025!

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије