Читај ми!

Вечерас велико финале Бунт рок фестивала 2024

Финалистима из првог полуфинала – „Интернаут“, „Шут“, „Афотичка зона“, „Но интент“ и „Бристол“ – придружиће се синоћ изабрани финалисти, из другог полуфинала: „Ђирика“, „Асценд“, Михаило Татић, „Деформитет“ и „Мали демон“.

Након одржана два полуфинала, дошао је тренутак да сазнамо ко су најбољи аутори и бендови 8. Бунт рок фестивала. Десет финалиста наступиће вечерас још једном пред стручним жиријем и публиком.

Састав жирија је појачан са још два члана, те ће у финалу 8.БРФ-а они радити у следећем саставу: Маја Цветковић (И-плеј), Иван Феце Фирчи, Милена Милутиновић (Репетитор), Милош Игњатовић (Дорћол плац), Милован Бошковић (Земља грува). Урош Марковић (композитор и музички уредник у РТС-у) и Небојша Сабовљевић, музички уредник на тематском радио каналу РТС Рокенролер.

Водитељски тим је спреман да релаксира тамичарску атмосферу - Бранка Главоњић и Александар Марковић Лама са главне бине, а Зоран Стефанов Исказ кроз ведре и инспиративне интервјуе са свим музичарима који ће наступити.

У ревијалном програму, наступиће афирмисани музички састави: „Артан Лили“, „Љубичице“ и прошлогодишњи победници – бенд „Монах“ из Ниша.

Награде за најбоље на Бунт рок фестивалу 2024

По традицији, уз мултимедијску афирмацију на програмима и платформама медијског система Радио-телевизије Србије, најбољи учесници Бунт рок фестивала ће освојити чувене статуете муње (златну, сребрну и бронзану), затим новчане награде РТС-а али и друге вредне награде - музичке инструменте, које су обезбедили пријатељи Бунт рок фестивала.

Такође, најбољи бендови/такмичари добиће и прилику да наступе на чак 10 најпрестижнијих фестивала и музичких манифестација у Србији и региону, у оквиру пројекта БРФ, који носи назив "Бунт рок турнеја".

Новина ове године је и вредна награда ПГП РТС-а за победнике Бунт рок фестивала 2024 - објављивање студијског албума!

Бунт рок фестивал је једини телевизијски фестивал такмичарског карактера, чији је циљ афирмација домаће поп и рок музике, као и формирање нове српске поп и рок сцене.

Ова својеврсна национална музичка платформа настала је као пројекат ТВ емисије Бунт ауторке Бранке Главоњић. Бунт је најдуговечнија рок емисија која се у континуитету емитује већ 21 годину.

Током досадашњег трајања Бунт рок фестивала РТС-а, кроз процес је прошло више од 1800 и бендова из целе Србије, а њих 150 је добило прилику да наступи на сцени РТС-овог ТВ студија и представи се најширем аудиторијуму.

понедељак, 17. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије