Читај ми!

Престонички састав у успону – „Ултразвук БГ", представио свој ЕП „Денди“

Игор Маројевић, Иван Ивачковић и Предраг Митровић представили су EP издање „Денди“ у продавници ПГП РТС-а у Светогорској.

Тројица остварених писаца, публициста, новинара, аутора и у случају басисте – кардиолога и терапеута примењеном музиком, оформили су музички састав чија би оквирна жанровска одредница могла бити названа „арт рок, са панк ставом“ али су звучно можда ближи алтернативном поп звуку.

„Није нам први пут, никоме од нас али никада раније нисмо радили заједно… Мада смо све сва тројица и познавали свих ових година. У овом саставу свирам бубањ а музика бенда `Ултразвук БГ` би жанровски могла бити дефинисана као `пост нови талас`. То су можда осамдесете године, а примерено данашњем времену. Тако ми то видимо, доживљавамо", рекао је писац и рок критичар Иван Ивачковић.

Три песме – Земља, Широко одбачен и насловна нумера Денди, заузимају А страну промотивне плоче од 10 инча, док су на другој страни плоче исте песме – отпеване на шпанском језику.

Издање је ПГП РТС лансирао као дигитални EP албум Денди (са 6 синглова), а у припреми је и комплетан студијски албум групе „Ултразук БГ“, који ће бити билингвално доследан.

„Чека нас тек оно главно, то јест улазак у студио и снимање тих 11, односно 22 песме",  поверава Игор Маројевић и додаје: „Тих 11 песама биће музички поновљене, али ће текстови бити другачији, осим можда ако убацимо још једну на српском језику која неће имати своју верзију на шпанском или обратно…“

Чланови овог престоничког музичког састава у успону кажу да су спремни за наступе и концертне промоције своје музике јер : редовно вежбају: „У плану су нам неки наступи у Шпанији, али ћемо и пре објављивања студијског албума наступати на фестивалима који предстоје. Увежбани смо, зато не морамо да чекамо излазак студијског албума. Ово EP издање је већ довољан повод да почнемо да наступамо, да свирамо".

Концертне активности бенда „Ултразвук БГ“, које се могу очекивати у наредном периоду, биће реализоване у форми квартета.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије