Читај ми!

Све је спремно за Рамштајн спектакл – постављена бина и распаковано 77 шлепера

Култни немачки метал бенд „Рамштајн“ ће вечерас одржати први од два концерта у Београду у оквиру своје европске „Стадион“ турнеје. Огромна бина, трибине, екрани су већ постављени на Ушћу и чини се да је све спремно за вечерашњи спектакл.

Осим по свом карактеристичном звуку и споју алтернативног и грув метала са електро-индастријал и техно елементима, „Рамштајн“ је познат по импресивним сценским наступима, због чега са собом на турнеје возе огромне количине опреме и технике.

Бина, озвучење и све што је немачком бенду потребно за концерт у Београду спаковано је у 77 шлепера, а већ данима на Ушћу пуном паром траје постављање.

Импресивном озвучењу од два милиона вати треба додати и више од 1.000 литара горива које ће бити одговорно за пиротехничке ефекте.

Испрва је у Београду био планиран само један концерт (вечерашњи), али је врло брзо након пуштања карата распродат, па је заказан још један наступ дан после.

Београд је такође и једини град на простору бивше Југославије где ће немачки металци свирати, па је огромно интересовање за карте и из околних држава.

Пре Београда „Рамштајн“ је наступио у Дрездену, а група је Инстаграму објавила кратки колаж са концерта из ког се може стећи утисак чему обожаваоци на Ушћу могу да се надају вечерас.

Рамштајн“ је главни представник специфичног жанра „нове немачке тврдоће“ (Neue Deutsche Härte), а од 2000-их година пробили су се у светску мејнстрим сцену хитовима Du Hast, Mutter, Sonne, Ich Will, Engel, Feuer frei, Amerika и многим другим… Познати су по контроверзним текстовима и видео-спотовима за песме, попут нумере Deutchland која је изазвала бројне реакције када је објављена.

Промена траса јавног превоза

Током одржавања концерта групе „Рамштајн” на Ушћу доћи ће до промена у раду линија јавног превоза, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

У петак и суботу, 24. и 25. маја, од 6 до 24 часа, мења се саобраћај на следећи начин:

– обуставља се саобраћај у Булевару Николе Тесле, на делу од Булевара Михајла Пупина до Улице трешњиног цвета (оба смера);
– обуставља се саобраћај у Улици ушће, на делу од Булевара Николе Тесле до сплава „Астерикс”;
– возила на линијама 15, 84, 704, 706 и 707 ће се у оба смера кретати Булеваром Михајла Пупина, Улицом трешњиног цвета, Булеваром Николе Тесле и даље редовним трасама;
– возила са линије 60 (60Л) ће се кретати следећом трасом: у смеру ка окретници „Нови Београд (Топлана)” возила ће ићи Бранковим мостом, Милентија Поповића, интерном саобраћајницом, Улицом Владимира Поповића, Земунским путем, Бродарском и даље редовном трасом, док ће у смеру ка Зеленом венцу возила користити редовну трасу линије 60, односно саобраћаће Улицом сајмиште, Бранковим мостом и даље редовном трасом.

У недељу, 26. маја, од 00.00 до 12.00 часова, мења се саобраћај на следећи начин:

– обуставља се саобраћај у Булевару Николе Тесле, на делу од Булевара Михајла Пупина до Улице трешњиног цвета (оба смера); 
– обуставља се саобраћај у Улици ушће, на делу од Булевара Николе Тесле до сплава „Астерикс;
– возила са линија јавног превоза ће у овом периоду саобраћати на исти начин као и претходних дана, и то на линијама 15, 84, 704, 706 и 707 возила ће се у оба смера кретати Булеваром Михајла Пупина, Улицом трешњиног цвета, Булеваром Николе Тесле и даље редовним трасама;
– возила са линије јавног превоза 60Л ће се кретати следећом трасом: у смеру ка окретници „Нови Београд (Топлана)” ићи ће Бранковим мостом, Милентија Поповића, интерном саобраћајницом, Улицом Владимира Поповића, Земунским путем, Бродарском и даље редовном трасом, док ће у смеру ка Зеленом венцу возила са ове линије користити редовну трасу линије 60, односно саобраћаће Улицом сајмиште, Бранковим мостом и даље редовно, наводи се у саопштењу Секретаријата за јавни превоз.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије