Читај ми!

Захуктавање: Прво полуфинале Бунт рок фестивала на РТС-у

Осми Бунт рок фестивал РТС-а је почео. Бранка Главоњић је ауторка емисије „Бунт” и пројекта „Бунт рок фестивал”, који је својеврсна национална платформа за освежавање домаће рок-сцене и афирмацију нових рок-аутора и бендова.

Водитељи Бунт рок фестивала су Бранка Главоњић и музичари Зоран Стефанов, фронтмен групе „Исказ“ и Александар Марковић Лама, фронтмен групе „Болесна штенад". Полуфиналне вечери су четвртак и петак у 21.45, а у суботу – финале, са почетком од 21.30. Комплетан програм могуће је пратити и на платформама, РТС Планета и РТС Звук.

Зоран Стефанов прича са музичарима и такмичарима, док су на главној бини бити Бранка и Лама. Зоран каже да слична искуства пред камером има, и да му водитељски посао не представља проблем.

„Прелепо је сретати нове људе и стицати још искуства. Енергија и полет – то је оно што је феноменално, сви имају жељу, и то је тај почетак, који је прелеп. Ја бих увек волео да се вратим на те почетке где не знам многе ствари, где очекујем превише, а добијем онолоко колико заслужујем. Мислим да та лепота незнања је оно што краси те бендове“, рекао је Стефан.

Такмичара је укупно 20, по десет у сваком полуфиналу. У питању су млади бендова из целе Србије, и сви су у трци за победу на Фестивалу.

Песме су већ објављене, и могле су да се преслушавају протеклих седам дана на Јутјуб каналу Бунт рок фестивала. Многи учесници су млађи од емисије Бунт, која траје 21 годину.

Главонићева је говорила и о томе какве су песме и музика нових, младих аутора и бендова.

„Дивни су ови млади људи који су се ове године пријавили. Моје колеге водитељи су исто професионални, на највишем нивоу. Једва чекам девети Бунт рок фестивал“, каже Бранка и додаје: „У ревијалном програму у првом полуфиналу наступа трећепласирани од прошле године `Син сикас`, и састав `Кени није мртав`, за које ми је посебно драго што су на Бунт рок фестивалу јер су они почели на Бунт рок фестивалу, били на Евровизији и надам се да ће имати успешну каријеру“.

Каже да у другом полуфиналу наступa бенд „Ромур“, који се ове године пријавио да буде учесник, али су у међувремену издали албум. Ту ће бити и бенд „Визељ“, а у суботу наступа бенд „Монах“ као прошлогодишњи победник, као и „Артан Лили“ и „Љубичице“.

Зоран наглашава да је за музичаре на почетку каријере важно да добију овакву медијску прилику, каква је Бунт рок фестивал РТС-а.

Стручни жири ће донети одлуке о најбољима на фестивалу, а ове године је исти састав жирија, као и прошле: Маја Цветковић(„Е-плеј”), музичар Иван Феце Фирчи, Милена Милутиновић (бенд „Репетитор”), Милош Игњатовић (директор установе „Дорћол плац") и Милован Бошковић („Земља грува"). У финалу се придружују Урош Марковић и Небојша Собовљевић.

За најбоље на 8. Бунт рок фестивалу, РТС је обезбедио осим трофеја и новчане награде, за троје првопласираних. Биће додељене и награде у виду вредних инструмената за најбоље музичаре, а награда, која је чини се најдража такмичарима је „Бунт рок турнеја". Посетиће и учествоваће на десетак фестивала.

Новина ове године је значајна награда за победника, коју додељује ПГП РТС. „Највећа издавачка кућа овде код нас ће им издати албум и помоћи у остваривању њихових циљева“, рекла је Бранка.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије