Читај ми!

Ердоган о „Песми Евровизије“: Срамотно такмичење које неутралише родове и корумпира друштво

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган критиковао је „Песму Евровизије“, оптужујући такмичење да охрабрује „неутрализацију родова“ и представља претњу традиционалној породици.

Након састанка кабинета, Ердоган је описао учеснике „Песме Евровизије“ као „тројанске коње друштвене корупције“ и рекао да су власти Турске биле у праву када су повукле земљу из такмичења 2012. године.

Речи турског председника су алузија на швајцарског певача Нема, који је победио на 68. „Песми Евровизије“ са песмом The Code. Двадесетчетворогодишњи певач је тако постао први небинарни победник такмичења које већ дуго гаји атмосферу инкузије.

„На таквим догађајима је постало немогуће да се сретне нормална особа“, рекао је Едроган, чија владајућа Странка правде и развоја вуче корене у турског исламистичког покрета и током чије владавине је све мање толеранције прена ЛГБТ заједници, пише Гардијан.

„Сада смо још убеђенији да смо направили праву одлуку тиме што Турска већ 12 година не учествује у том срамотном такмичењу“, истакао је Едроган.

Турски председник се такође осврнуо и на пад новорођене деце у Турској (1,51 дете по жени), који је описао као „егзистенцијалну претњу“ и „катастрофу“ за земљу. Ердоган већ дуго апелује на породице да имају најмање троје деце.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије