Читај ми!

Бојана, Марија и Милан – водитељи фестивала Сабор народне музике Србије 2024

Кроз две вечери програма шестог издања фестивала Сабор народне музике Србије, који ћемо пратити 24. и 25. априла од 21 сат на РТС-у, водиће нас Бојана Марковић, Марија Вељковић и Милан Срдић.

Иако већ искусни и доказани као врсни медијски професионалци, троје омиљених ТВ лица нације, изузетно се радују новом професионалном задатку, а још више – тимском раду.

„Сабор народне музике Србије је један од мојих најомиљенијих фестивала и пројеката РТС- а, зато једва чекам да све почне. Представићемо 28 нових композиција а припремљен је богат и атрактиван ревијални програм, уз врхунске оркестре, музичаре који ће пратити све учеснике. Са Миланом Срдићем сам и раније радила, такође неке лепе и важне велике пројекте, одлично се разумемо. Такође се радујем и сарадњи са колегиницом Маријом Вељковић - нас две смо и претходних година биле водитељке овог фестивала. Портудићемо се да допринесемо да се сви добро забаве и уживају, у обиљу добре музике“, каже Бојана Марковић.

И Марија Вељковић је, попут Бојане Марковић била и раније део тима овог фестивала: Изузетно се радујем предстојећем фестивалу и тимском раду. Бојана и ја већ имамо стаж као део тима ранијих издања овог пројекта. Знам да ће Миланова ведрина и енергија употпунити наш водитељски допринос да и овај Сабор народне музике Србије остане упамћен као још један прави и велики празник музике. Новина је што ће се такмичење аутора овог пута одвијати у две категорије, током две вечери. Прве вечери такмичиће аутори 14 композиција у категорији „Староградске песме и романсе а друге вечери, од 14 композиција биће изабрана најбоља у категорији „Новокомпоноване народне песме“. Тако ћемо ове године добити по две победничке композиције нашег Сабора- две по избору жирија и две по избору публике, која ће гласати путем СМС порука.“

Шеф Дописиништва РТС- а у Новом Саду, новинар и уредник Милан Срдић био је током каријере много пута и у улози водитеља великих фестивала и манифестација али сада дебитује као члан водитељског тима Сабора народне музике Србије.

„Увек ми је част и задовољство да радим са врхунским професионалцима РТС-а, сматрам то искуство и прилику увек као нешто веома драгоцено. А овом изузетном пројекту се нарочито радујем јер ћу први пут бити део тима и тог престижног фестивала РТС-а. Наравно, радујем се и зато што већ унапред знам да ћу уживати и у тимском раду са мојим дивним колегиницама, такође врсним професионалцима- Бојаном и Маријом. Импресивно је и што се све нумере на Сабору народне музике Србије изводе уживо са оркестром, те је одмах јасно да су на бини овог фестивала само најбољи од најбољих – и композитори и певачи и музичари. Такмичарски програм ове године је жанровски још разноврснији него раније- биће то прави музички спектакл, који Јавни медијски сервис Србије приређује 24. и 25. априла. И без обзира на то ко ће бити лауреати награда, љубитељи музике ће након овог издања Сабора, добити још 28 нових композиција што је још један допринос овог пројекта РТС-а и СЕМУС-а. А нас троје ћемо као ТВ домаћини дати све од себе, да у том програму максимално уживате“, истакао је Срдић.

Водитељи и уредници радијског преноса програма Сабора НМС 2024 из Радио Београда 1 биће: Николета Дојчиновић, Ненад Камиџорац, Катарина Епштајн и Снежана Стојановић.

Сабор народне музике Србије 2024. биће одржан 24. и 25. априла, уз директан пренос од 21 час на РТС1, Радио Београду 1 и на мултимедијским интернет платформама РТС Планета и РТС Звук.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво