Читај ми!

Опера „Ивица и Марица“ на Коларцу у извођењу Симфонијског оркестра РТС-а и хора „Колибри“

„Живео једном пред неком великом шумом неки сиромашни дрвосеча са својом женом и своје двоје деце; дечак се звао Ивица, а девојчица Марица...“ Овако почиње незаборавна бајка браће Грим „Ивица и Марица“.

Немачки композитор Енгелберт Хумпердинг компоновао је 1893. године оперу за децу према овој бајци. Реч је о делу које је испуњено љупком музиком, мелодиком налик народној песми. Симфонијски оркестар РТС-а, Дечји хор РТС-а и хор „Колибри“ уз диригента Србу Динића концертно ће извести то познато дело, у Великој дворани Коларчеве задужбине, у суботу, 16. марта.

Радују се најмлађи, али и наша публика која долази на концерте музичке продукције РТС-а. У питању је опера 'Ивица и Марица' која се можда и први пут налази на репертоару Симфонијског оркестра РТС-а и дечјег хора 'Колибри'. Публика ће имати прилику да 16. марта слуша концертно извођење овог дела. Тајна је да ће солисти бити костимирани. Концертно извођење је специфичност када је у питању представљање једног јако значајног дела на сцени“, рекла је Александра Паладин.

Захвалила бих се колегама који су препознали наш рад и позвали нас да учествујемо у антологијском извођењу овог дела. Наш циљ, мисија и визија је приближавање оперске уметности широј публици, пре свега деци и младима. Желимо да помогнемо младим уметницима да се афирмишу и да једним другачијим савременим приступом стварају своју будућу публику. То смо радили кроз опере за децу, кроз разне програме за децу и младе“, истакла је Наташа Јовић Тривић, програмски директор МОТО.

Како је истакла Тривићева, децу не можете да преварите, она су искрени и када им се нешто не допада, она одлазе. Највећи је проблем што деца немају довољно понуђених садржаја.

Увек је захтевно јер сви ансамбли музичке продукције раде до перфекционизма, на то је наша публика и навикла. Два дечја хора, Дечји хор РТС-а и хор 'Колибри' већ увелико припремају своје деонице. Опера ће бити изведена на немачком језику“, рекла је Александра Паладин, помоћница Извршног директора Музичке продукције РТС-а.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво