Читај ми!

Бајага и Инструктори 31. августа на Хиподрому: Само нам је љубав потребна

Један од највећих поп-рок бендова ових простора, Бајага и Инструктори, у суботу, 31. августа, на београдском Хиподрому, одржаће њихов највећи концерт у Београду до садa.

„Само нам је љубав потребна“ је више од турнеје – то је љубавно писмо бројним генерацијама обожаватеља широм света, којим бенд прославља 40 година постојања.

У оквиру те турнеје, београдски Хиподром спрема се за незаборавно вече и величанствени летњи концерт поводом великог јубилеја.

Феноменално озвучење, бројни гости и сет-листа пуна изненађења, састављена од нумера са 13 студијских албума бенда!

Бенд ће извести песме које никада до сада није свирао уживо, затим оне које ретко свира на концертима, али и све оне песме које је немогуће изоставити, незамењиве химне које су Бајагу и Инструкторе учиниле омиљеним бендом генерација.

Након концерта у априлу у МТС Дворани, који је распродат за мање од 24 часа и на којем ће се свирати само песме са првог албума Позитивна географија као омаж првом великом концерту из 1984. године, концерт на Хиподрому биће једна посебна прилика за осврт на 40 година изузетне каријере и сусрет са верном публиком која се очекује из разних делова региона и света.

Концерт почиње од 18 часова, с обзиром на велики број гостију, дугу листу песама, али и све оно што је планирано за ову непоновољиву вече и концерт другачији од свих досадашњих.

Карте у продаји од 12. марта 2024. године, преко Efinity и Tickets сервиса. Цене карата крећу се од 2.000 динара до 6.000 динара, у зависности од позиција.

У 40 година постојања, култни певач, гитариста и аутор Момчило Бајагић – Бајага својим песмама заувек се уписао у срца многих генерација обожаватеља. Иза групе је 13 студијских албума, а песме с албума Позитивна географија слушају се и данас и звуче подједнако свеже и аутентично.

Након великог успеха првог албума, уследио је низ албума, са још већим успесима. После само годину дана објављују и други албум Са друге стране јастука на којему су се нашле хит песме Зажмури, 220 у волтима, Ти се љубиш, Двадесети век, Добро јутро џезери, Види шта сам ти урадио од песме, мама, Са друге стране јастука

Трећи албум Јахачи магле излази 1986. године са хитовима 300 на сат, Само нам је љубав потребна, 442 до Београда и друге, а након две године излази Продавница тајни с легендарним хитовима Плави сафир, Горе-доле, Верујем, не верујем, Године пролазе и Живот је некад сив, некад жут који се уписују у рок евергрин ових простора.

Према мишљењу познатих рок критичара, веома ретко је у историји не само бендова на овим просторима, да неко у тако кратком периоду, за практично непуних пет година, изда четири албума са толико великих и јаких песама, које су истовремено и најављивале и потврђивале жанровску разноврсност и квалитет Бајагиног ауторства.

Уследили су албуми Нека свемир чује немир, који представља комбинацију студијског и лајв албума, Музика на струју, Ни на небу ни на земљи, који највећим делом чини филмска музика, те Од бижутерије до ћилибара, Змај од ноћаја, Шоу почиње у поноћ, Даљина, дим и прашина, У сали лом, Овај свет се мења.

Бајага као аутор потписује преко 170 написаних песама, које је написао за свој бенд, али и за друге извођаче, које ће ускоро бити објављене у књизи поезије.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво