Читај ми!

„Неверне бебе“ са успехом промовисале албум „Ходај“ у Загребу

Oсми студијски албум групе „Неверне бебе“ објавиле су, као заједничко издање, две највеће издавачке куће у региону – ПГП РТС и „Југотон – Кроација рекордс“. Након београдске, реализована је и промоција за хрватско тржиште. Право са промоције албума „Ходај“ у Загребу, у студио Јутарњег програма стигао је Милан Ђурђевић, фронтмен бенда „Неверне бебе“.

Како наводи Милан Ђурђевић, фронтмен групе „Неверне бебе“, гостујући у Јутарњем програму, тродневно гостовање у Загребу и промоција албума Ходај је протекла у сјајној атмосфери и утисци су више него позитивни.

„'Кроација рекордс' је направила фантастичну промоцију. Дошло је пуно наших пријатеља, пуно колега, пуно новинара и баш смо видели да тамо влада озбиљно поштовање према бенду и један озбиљан статус који смо ми правили 30 година. Напокон је дошло и то време да покушамо и у региону да направимо неку конекцију са публиком тамо“, истиче Ђурђевић.

Иначе, невероватно је да за 30 година постојања „Неверних беба“ и 2.350 одржаних концерата, ниједан није одржан у Хрватској, с обзиром на то да је бенд настао 1993. године и да су медији једно време били потпуно затворени.

„Сада се све то отвара и видели смо на један диван начин, да су нас стварно срдачно дочекали. Ми имамо озбиљне фанове у Хрватској и то се види на нашим друштвеним мрежама. Они пишу, када ћете доћи у Хрватску, када ћете, када ћете. Већ смо се договарали за јесен да направимо један озбиљен концерт у Загребу и да тако отворимо напокон ту сезону 30+“, додаје гост Јутарњег програма.

Албум Ходај добио је мноштво награда у земљи и у региону – проглашен је за албум године, најбоље испродуциран албум, најбоља песма године, као и Златна плоча ПГП РтС-а за укупан допринос музици.

„Ми смо етаблирани лајв бенд. Ми једноставно функционишемо на бини, функционишемо са публиком. И та врста енергије коју ми имамо кад изађемо на бину, укључимо та појачала и кренемо, то је просто невероватно. И то људи знају. То сви знају да смо ми стварно уживо фантастични. Ми имамо један еволутивни пут који је јако важан. Нисмо исти као 96, као 2002, као 2010. Покушамо да се мењамо кроз каријеру“, наводи Милан Ђурђевић.

Нови спот за песму Дивље свиње

Песма Дивље свиње је римејк нумере са албума с почетка каријере „Неверних беба“ у потпуно рок фазону. У припреми је спот за ову песму, али и документарац који је у монтажи и ускоро ће бити приказан на РТС-у.

„Људи нека погледају Дивље свиње и нека виде комплексност те неке рок музике коју смо ми носили у себи пре 15-20 година. А сад је враћамо такође и хоћемо да будемо опет млади“, каже на крају гостовања Милан Ђурђевић, фронтмен групе „Неверне бебе“.

среда, 17. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво