Читај ми!

Хор „Колибри" пева пуних 60 година, власник је Сретењског ордена и спрема нови албум

Хор „Колибри" одликован је Сретењским орденом трећег степена за изузетне заслуге у култури. О успесима које је остварио током шест деценија, будућим наступима и новом албуму, говориле су диригент Љиљана Ранђеловић и помоћница директора музичке продукције РТС-а Александра Паладин.

Хор „Колибри“ је ушао у седму деценију рада. На прве тактове и мелодије, песме овог јединственог хора су – више него препознатљиве.

Александра Паладин сматра да је тајна у спеха „у сваком смислу, у квалитету и програму по коме је хор препознатљив и у правилном одабиру малишана који певају“.

„Нама се сваке године пријави по хиљаду малишана који би желели да постану део хора, одабирају се само најбољи. Оно што је најважније у раду диригента који са њима ради, сада је то Љиљана Ранђеловић, која, пратећи тенденције новог времена, прати све оно што су квалитети хора“, рекла је Паладин.

Ранђеловићева је рекла да на њен посао гледа „врло лако, јер се са децом првенствено треба играти“.

„Они кроз тај њихов рад уопште нису ни свесни да ли је нешто тешко. Ја знам колико је тешко, и кад им добро сажважете и отпевате, није тежак ниједан језик“, рекла је Ранђеловићева, и додала да је у припреми опера Ивица и Марица и позвала све на извођење 16. марта у Коларчеву задужбину у 20 сати.

„Колибри су хор који све врсте музике пева и то је оно што је фасцинантно јер ти мали пачићи певају и на енглеском и на немачком и, то је њима задовољство и онако, нису ни свесни…“, додала је гошћа Дневника.

У припреми је и нови албум хора „Колибри“ за који се планира да изађе пре концерата у јуну.

О амбициозним плановима хора говорила је Александра Паладин и рекла да малишане очкују наступи у културној престоници Србије, наступиће у Ужицу, затим у оквиру града-театра у Будви, на промоцији новог албума...

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво