Читај ми!

Бајага и Инструктори славе велики јубилеј, 40 година од првог албума „Позитивна географија“

Поводом 40 година постојања Бајаге и Инструктора, изласка првог албума „Позитивна географија“, као и првог концерта, одржаног у тадашњем Дому синдиката, ПГП РТС одлучио је да бројне јубилеје прослави низом великих пројеката.

У припреми је ЛП плоча специјално реиздање ограниченог тиража албума Позитивна географија, на чувеном 180 грамском винилу, које ће ПГП РТС објавити у оригиналном омоту ауторке Горанке Матић.

Албум је ПГП РТБ објавио 30. јануара 1984. и био је напродаванији деби албум те године у Југославији.

У плану је нови документарни филм, који ће, на иницијативу Забавног програма РТС-а, бити реализован током ове године, а биће посвећен богатој Бајагиној каријери и његовом укупном досадашњем доприносу музици и уметности уопште.

Наравно, јубилеј 21. априла биће обележен и концертом у МТС дворани, некадашњем Дому синдиката, који ће овековечити камере РТС-а. Уочи априлског концерта, у згради РТС- а у Таковској 10, биће уприличена и специјална изложба „Четири деценије Бајагине Позитивне географије“ – коју ће чинити архивске фотографије (ауторке Горанке Матић) из те чудесне 1984. године.

Ову изложбу у РТС-у ће употпунити и други занимљиви предмети, које ће Момчило Бајагић и чланови бенда уступити за ту прилику – инструменти на којима су тада свирали (Бајагина „лес пол“ гитара од махагонија, из 1976. године, Локнерове клавијатуре, итд.), затим оригинални постери и карте за концерте, делови одевних стилизација из тог времена...

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво