Читај ми!

Завршен Санремо, Италија на Песму Евровизије шаље Анђелину Манго

Широм света познати италијански фестивал Санремо, завршио се након пет интензивних дана, победом Анђелине Манго. Радио-телевизија Србије имала је представника у сали за новинаре театра Аристон, изблиза пратећи сва дешавања, како на самом фестивалу, тако и у граду у који је дошао огроман број људи, без обзира на врло лоше време уз кишу и ветар, последња два дана.

Фестивал италијанске канцоне Санремо ове године доживео је највећи успех у историји дугој 74. године на шта је јако поносан уметнички директор и водитељ Амадеус, кога италијани зову Ама, чији је ово био пети фестивал по реду, и који је поздравио публику, рекавши да је време да се опрости од ове фантастичне авантуре, иако се и публика као и руководство Раија надају да ће се можда предомислити.

Пето, финално вече започело је химном Италије а затим и провизорном листом извођача са којом се публика у Аристону није слагала, те су се чули и многи звиждуци.

Амадеус је замолио публику да аплаудира својим фановима али да не звижди онима који им се не допадају. У једном моменту је објаснио и да су све телефонске линије закрчене јер је гласао рекордни број Италијана.

Зарада од реклама на Санрему ове године износи око 54 милиона евра а од саме продаје карата за праћење фестивала из Аристона, који има укупно 2.000 места, зарађено је више од два милиона. Сам град Санремо за ових пет дана одржавања фестивала зарађује око 180 милиона евра.

И, мада је Санремо град цвећа, ове године је цвеће потпуно изостало сем у облику букета, који је поклањан певачима на крају извођења. Организатори су објаснили да цвеће на бини под рефлекторима траје само неколико сати, и да је одлука донета у складу са поштовањем природе.

Овогодишњи фестивал италијанске музике протекао је мирно, без скандала, а уз Амадеуса је сваке вечери био други водитељ, преко Марка Мегонија, певачице Ђорђе, комичарке Терезе Манино, Лореле Kукарини и Амадеусовог нераздвојног сарадника Фјорела.

Гости овогодишњег фестивала су били Џон Траволта, Расел Kроу, Ерос Рамацоти који је на бини Фестивала прославио 40 година песме Тера промеса са којом је и победио на Санрему у категорији младих нада.

На изненађење свих, гост Санрема био је Златан Ибрахимовић.

Тенисер Јаник Синер је љубазно одбио Амадеусов позив да учествује као гост фестивала. Од 30 песама које су Италијани могли слушају непрекидно од уторка када је фестивал и почео, на треће место се пласирала Анализа, на другом месту је Жолиер док је победила Анђелина Манго који ће Италију представљати песмом La Noia, на „Песми Евровизије“ у Шведској у мају ове године.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво