Тејлор Свифт ушла у историју Греми награда, признања и за Мајли Сајрус и Били Ајлиш

Америчка музичка звезда Тејлор Свифт четврти пут заредом освојила Греми награду за албум године и ушла у историју. Мајли Сајрус, Сиза и Били Ајлиш међу најтрофејнијим на ноћашњој додели. Џеј-Зи замерио организаторима што Бијонсе никада није награђена за албум године.

Додела Гремија, ове године, била је у знаку женских извођача. Главне награде отишле су у руке Тејлор Свифт, Били Ајлиш, Сиза (SZA) и Мајли Сајрус.

Свифтова је ушла у историју као први уметник који је по четврти пут освојио албум године, овог пута за издање Midnights.

Волела бих да могу да вам кажем да је ово најсрећнији тренутак у мом животу, али осећам се исто оволико срећно када завршим песму“, рекла је Тејлор, која је на бину изашла са колегиницом Ланом дел Реј, и додала да само жели да настави да се бави музиком.

Током вечери, када је преузимала награду за најбољи поп албум, Тејлор Свифт се нашалила: „Ово је мој 13. Греми, што је мој срећни број“ и искористила прилику да најави излазак свог 11. студијског албума, The Tortured Poets Department, који је заказан за 19. април.

Награду за албум године уручила је Селин Дион, која је недавно престала да наступа због здравствених проблема. „Када кажем да сам срећна што сам овде, заиста то кажем од срца“, рекла је Селин коју су присутни поздравили овацијама.

Мајли Сајрус је освојила награду за песму, то јест снимак године, и најбољи соло поп наступ за нумеру Flowers, њене прве Греми награде.

Стварно се надам да ово ништа неће променити јер је мој живот и јуче био леп“, истакла је Мајли.

Нумера из филма Барби, What Was I Made For?, кантауторке Били Ајлиш проглашена је за најбољу песму године и најбољу песму написану за визуелне медије. То прва песма из филма која је награђена Гремијем након песме из Титаника, My Heart Will Go On, коју је отпевала Селин Дион. Музика из филма Барби проглашена је за најбољу компилацију нумера за визуелне медије.

Америчка кантауторка SZA имала је девет номинација, а освојила три Гремија. Извела је сплет својих хитова током церемоније, подсећајући да јој је инспирација био филм Убити Била (Kill Bill).

Не могу да верујем да се ово дешава“, рекла је SZA током емотивног говора када јој је уручивано признање за најбољу ар‘ен‘би песму. Викторија Моне најбољи је нови извођач, која је однела и Гремија за најбољи ар‘ен‘би албум.

Килер Мајк, који је освојио три Гремија, укључујући признање за најбољи реп албум, изведен је из арене са лисицама на рукама. Како извештава Холивуд рипортер, у питању је прекршајна пријава од те вечери са детаљима који тек треба да буду потврђени.

Џеј-Зију је додељена овогодишња награда за глобални утицај Доктор Дре“, за лична и професионална достигнућа. У свом говору, продуцент и музичар замерио је организаторима доделе и члановима Академије због заобилажења црних уметника.

Само кажем да желимо да то радите како треба“, нагласио је Џеј-Зи и додао да није у реду да његова супруга Бијонсе има више Гремија од свих, а да никада није награђена за албум године.

Свечана додела, које се одржава у Лос Анђелесу, отворена је наступом Дуе Липе. Водитељ програма Тревор Ноа ју је испратио похвалом да је једна од „најбољих извођача генерације“ а потом доделу Гремија назвао „јединим концертом који почиње на време“.

Уочи доделе најважнијих награда у свету музике, традиционално се организују гламурозне забаве, тзв. пред-Греми журке, којима присуствују не само највећа музичка имена већ и најпознатија лица шоу-бизниса.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво