Комплетна колекција Марка Нопфлера продата на аукцији, скоро девет милиона фунти прошло „испод чекића"

Сви елементи импресивне колекције легендарног британског гитаристе и бившег фронтмена „Дајер стрејтса“ Марка Нопфлера, продати су на аукцији „Кристиза“ у Лондону.

Mark Nopfler Guitar Collection – колекција, која обухвата неке од најзначанијих гитара на којима је свирао у својој 50-годишњој каријери, је постигла укупну продајну цену од 8.840.160 фунти.

Аукција у Лондону, која се могла пратити и онлајн, је комплетно распродала целу колекцију која садржи 122 примерка из Нопфлерове изузетне музичке каријере.

Постављен је нови аукцијски рекорд за Нопфлеров Vintage Gibson Les Paul Standard из 1959. године, који је достигао цену од 693.000 фунти.

Љубитељи музике и колекционари из 61 земље су се регистровали за надметање, са високим нивоом конкуренције, што је резултирало аукцијом која је трајала дуже од шест сати.

Двадесет пет одсто укупног износа од продаје биће подељено на једнаке делове и донирано добротворним организацијама које Марк Нофлер подржава дуги низ година: Британском Црвеном крсту, "Tusku" и "Brave Hearts of the North East".

Донације иду и за "Teenage Cancer Trust", а поред тога, „Кристиз" доприноси са додатних 50.000 фунти свакој од четири добротворне организације.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво