Музичка продукција РТС-а најављује густ распоред концерата и моћну сезону

У 2024. годину Музичка продукција РТС-а је ушла свечано, са прелепим поклоном за љубитеље музике, а то су новитети сезоне. О томе шта љубитеље музике очекује ове године од Симфонијског оркестра и Хора РТС-а, говорила је Александра Паладин, помоћник директора Музичке продукције РТС.

На великом броју нонцерата у претходној сезони, публика је била многобројна а сви посетиоци више него задовољни, а све су пратиле добре критике. Музичари ће наставити са истим еланом.

„Биг Бенд" РТС-а који је јубиларну годину завршио спектакуларно, наставља истим темпом. Пред нама су два њихова концерта.

Ишчекујемо добру музичку годину пред нама. Трећег априла на програму је концерт са планетарно познатим пијанистом Денисом Мацујевим, који је првобитно био одложен. Купљене улазнице – важе.

„То је добар и атрактиван почетак са новим солистом. Ипак, нови концерт Симфонијског оркестра заказан је за трећи фебруар када ће са Хором РТС-а извести Лазарово обретеније, то је концертно извођење опере Мирољуба Аранђеловића Расинског, и оно на шта смо поносни, то је управо сарадња различитих ансамбала“, рекла је Александра Паладин.

Несумњиво, пред љубитељима музике је моћна сезона и „густ распоред“ у програму извођења.

Планира се и обележавање годишњице Пучинија, а биће извођена и дела Енрика Јосифа, уз премијерна извођења композиција и других српских композитора.

„Бићемо део обележавања стогодишњице Радио-Београда бројним концертима који ће бити уприличени тим поводом. Симфонијски оркестар ће пратити најбоље финалисте чувеног међународног такмичења Музичке омладине ...“, издвојила је Паладин само неке од момената наступајуће сезоне.

Симбол доброг почетка сезоне је и концерт одржан већ у јануару са Хором РТС-а који обележава 85 година постојања.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво