Којим поводом Кијану Ривс стиже у Србију

Прослављени холивудски глумац Кијану Ривс, са својим бендом „Догстар" у којем свира бас гитару, прво је потврђено име Арсенал Феста 2024. године, који ће се одржати од 27. до 29. јуна у простору Кнежевог арсенала у Крагујевцу.

Планетарна суперзвезда, која већ деценијама плени, не само својом глумом и изгледом, већ и непосредношћу, скромношћу, хуманошћу, представиће Крагујевчанима, али и, сасвим сигурно, бројним гостима из земље и региона, ону мање познату, али њему веома битну, музичку страну своје личности.

„Догстар", алтернативни бенд из Лос Анђелеса који, осим Ривса, чине певач и гитариста Брет Домроуз и бубњар Роберт Мејлхаус, обновио је прошле године активност после паузе дуге две деценије, објавивши трећи албум Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees за своју независну издавачку кућу "Dillon Street Records".

Прва два издања, Our Little Visionary и Happy Ending датирају из 1996. односно, 2000. године.

„Догстар" је оформљен 1991, а четири године касније напустио их је оригинални певач и гитариста Грег Милер, те је његову улогу преузео до тада пратећи вокал Домроуз.

Кијану Ривс је у првој фази рада бенда био холивудска звезда у успону, а сада му се враћа као један од највећих светских глумаца у последњих тридесетак година.

У пребогатој каријери нанизао је сијасет блокбастера - Матрикс, Брзина, Џон Вик, Тачка прекида, Много буке ни око чега, Мрачни скенер, Мој приватни Ајдахо...

Поводом повратка бенда „Догстар" на сцену, истакао је да му је обнављање рада групе било у мислима већ дуже време: „Недостајало ми је наше заједничко стварање песама, концерти... Сва тројица смо рекли - радићемо ово, хајде да снимамо албум. За мене је Догстар страст којој сам се с одушевљењем вратио после свих ових година".

Четрнаесто издање Арсенал Феста окупиће 60 извођача из Србије, региона и света, на три бине. Ове године, фестивал ће поново бити одржан у пуном капацитету, јер је завршена обнова димњака у простору Кнежевог арсенала.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво