Читај ми!

У сусрет новим издањима – музичарима је ствар престижа да њихов материјал носи лого ПГП РТС

Најстарија и највећа музичка издавачка кућа на Балкану, ПГП РТС, траје и успешно битише у оквиру система Радио-телевизије Србије готово осам деценија. У сусрет новим издањима, резиме о томе како је и коју све музику ПГП РТС овековечио на носачима звука у 2023, даје Тања Шикић.

„Што се тиче ПГП РТС-а, заиста одувек је било престижно за сва музичка издања, за музичаре, за ауторе, да њихов студијски материјал, њихов музички материјал, оно што као уметници желе да поруче свету, има тај лого и етикету ПГП РТС-а. И ево, у сусрет осмој деценији постојања најстаријег дискографа, заиста смо сви поносни и у ПГП РТС-у и у читавом Радио-телевизији Србије, чији је ПГП део, постигнутим у претходној години”, рекла је Тања Шикић испред ПГП-а.

ПГП РТС у издањима одликује – жанровска разноврсност.

„Заиста у том домену ПГП је са својом логом у 2023. објавио бројна издања којима се поносимо и заиста омогућио као и многи дискографи широм света да препознати уметници и да њихова дела буду доступна што већем броју људи. Верујем да, не знамо како баш да набројимо све, можда ћемо неког заборавити, али хајде да издвојимо можда бокс сетове у част 40 година групе `Зана`, затим за ЕКВ, посебно издање”, рекла је Шикићева.

Додала је да су прошле године у марту представљена четири дигитално објављена албума „Екатерине Велике”.

„Екатерина Велика“ је током своје каријере објавила осам студијских албума. Прва четири албума ове групе су била објављена за дискографа јавног медијског сервиса Словеније, а друга четири албума за ПГП РТС.

Међу прошлогодишњим издањима је и први српски видео спот – музички генерисан вештачком интелигенцијом. Реч је о студијском албуму Neverending story 2 Ивана Кљаића.

„У овој години, у 2024. години, представићемо свих осам албума `Екатарине Велике` на ЦД-овима и на плочама као бокс сет. Ја мислим да је то изузетна вест за љубитеље музике, и да ће бити у прилици заиста да уживају. Оно што су такође планови у овој години то је објављивање трећег албума групе `Артан Лили`. У сусрет идемо и трећем албуму ексклузиваца поп групе Д.Р.А.М.. Представићемо 50 година од песме Еј салаши и нови студијски албум Звонка Богдана који ће га концертно представити у марту ове године на концерту МТС Дворани”, најавила је Тања Шикић.

У овој малој ретроспективи су и издања музике за децу, доста џеза, као и издања која су посвећена духовној музици.

Млади ексклузивци ПГП-а поп група Д.Р.А.М. одржали су концерт 29. децембра, на коме им је гост био Марчело. Имају и нову песму Ваздух мирише на лудило, која ће бити објављена на њиховом трећем албуму.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се