Читај ми!

Пијаниста Симон Трпчески и Симфонијски оркестар РТС на Гала концерту у Коларцу

Симон Трпчески један је од водећих пијаниста данашњице, на Гала концерту са Симфонијским оркестром РТС-а и маестром Бојаном Суђићем у Коларчевој задужбини извешће Други клавирски концерт Сергеја Рахмањинова.

Гостујући у Јутарњем програму, Симон Трпчески, један је од водећих пијаниста данашњице који наступа широм света у најбољим концертним дворанама, наводи да га посебне емоције везују за Београд.

Кад сам још 1996. године дошао овде и свирао са оркестром 'Станислав Бинички' са нашим диригентом, Ангелом Шуревом, то ми је био први велики концертни наступ, иначе до тада сам долазио вероватно један или два пута на школским концертима као сарадња школе из Србије и Македоније“, каже Трпчески.

Пијаниста наглашава да због блискости наших народа увек воли да дође у Србију, мада није имао тако често прилику колико је желео.

Претходна година је била нарочитно плодна у каријери Симона Трпческог, а пре доласка у Београд имао је два концерта са Лондонским симфонијским оркестром и дирегентом Ђанандреом Носедом у Лондону.

Ја сам и јуче музичарима рекао на проби, да сам некако везан за тај концерт, зато што ми је био баш недељу дана пре дебија са Њујоршком филхармонијом, тако да сам стварно био изненађен позитивно и очаран професионалним односом и стварно великим квалитетом извођења. Наравно, Бојан Суђић као маестро, који ме је и позвао, он је све своје знање ту дао и резултат се апсолутно види“, наглашава гост Јутарњег програма.

Трпчески ће извести Концерт за клавир бр. 2 Сергеја Рахмањинова, који је један од најпопуларнијих концерата за клавир и оркестар, али како напомиње пијаниста, ово дело носи са собом и велику одговорност. Ипак нада се да ће публика уживати у овом концерту на Коларцу за који су карте већ распродате.

уторак, 21. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара