Читај ми!

„Бедем“ – деби албум поп кантауторке Христине објављен у Србији и Хрватској

Две највеће и најстарија музичке издавачке куће у региону, ПГП РТС и Кроација рекордс, објавиле су ново заједничко издање – деби албум „Бедем“, београдске поп кантауторке Христине.

„Бедем“ – деби албум поп кантауторке Христине објављен у Србији и Хрватској „Бедем“ – деби албум поп кантауторке Христине објављен у Србији и Хрватској

Млада ауторка је неколико нумера са овог издања већ представила раније, објављујући их као дигиталне синглове које су пратили и веома запажени видео-спотови, о чему сведочи и номинација за награду Muzzik video awards (MVA2023 – Најбољи нови извођач – спот за песму Сами заједно).

Kроз нумере Децембар, Касним, Сами заједно и Усамљени људи, публика је већ упознала Христинин моћан вокал и стекла увид у обележја поетике и ауторског израза младе ауторке.

Изузетно сам захвална и ПГП РТС-у и Кроација рекодсу на поверењу које ми је указано и на подршци коју су ми пружили. Велико, највеће Хвала, упућујем и свим мојим сарадницима, који су своје знање, вештине, музикалност, осећајност, љубав и ентузијазам уградили у овај пројекат, који се без њих апсолутно не би десио. Пре но што публика сама и по свом афинитету доживи овај албум, рекла бих само да је Бедем прича о путовању кроз себе, у девет песама. Надам се да ће и публика препознати оно што сам желела да дочарам, поручим, укажем и евентуално – понудим наду или самоспознају“, објашњава Христина.

Њене песме су, како каже, углавном изузетно личне: „Кантауторски сам настројена и то значи да песме произлазе из мојих аутентичних, личних стања. Трудим се да то донесем, дакле, да онај ко ме слуша са друге стране зна како сам се осећала“.

Христина је ауторка музике и текстова свих песама, а коаутори музичких аранжмана композиција на албуму Бедем су Дарко Лукић, Андреја Стојић, Филип Влатковић, Драшко Поповић, Лазар Арсовић и Ана Крстајић.

Додаје да је албум Бедем концептуалан, у смислу да говори о усамљености и отуђености: „Свака песма је као једно мало поглавље, једна мала перспектива о тим разноразним бедемима који нас окружују и о својеврсним 'зидовима', које градимо око себе, а који су главни мотив за сам албум“.

Ипак, напомиње да њен дебитантски ауторски музички материјал нуди и изненађење, које на неки начин представља наду: „Музика може да буде и медиј да се прича о неким дубљим темама и стварима. Зато се трудим да искористим тај простор, да о томе говорим“.

Дизајн омота за це-де албума Бедем потписује Данијел Брајтон, аутор фотографија је Алекс Дмитровић.

Деби албум „домаће Били Ајлиш“, како део публике све чешће спомиње Христину (Вуковић) је као це-де већ доступан у Србији и Хрватској, а може се преслушати и на свим водећим дигиталним музичким платформама.

Медијска и концертна промоција Христининог албума Бедем у Београду, заказана је за 24. новембар.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво