Читај ми!

Музички спектакл у Београду поводом века Дизнијевих бајки

Широм света обележава се век Дизнијевих бајки. Организују се манифестације у њихову част. У Београду, у МТС дворани одржава се концерт „Дизни 100“.

Симфонијски оркестар РТС-а уз диригента Бојана Суђића и солисте, београдску публику пребациће у свет бајки. На Дизни спектаклу изводи се више од 20 култних Дизнијевих песама.

Уз неке мелодије биће и одломака из познатих цртаних филмова у позадини.

Јелена Гавриловић и Душан Свилар, који су већ учествовали у синхорнизацији популарних Дизнијевих цртаћа и међу извођачима су концерта Дизни 100, као омиљене анимиране филмове издавајају Малу сирену и Краља лавова.

„Очекује нас једна плеј листа, ако смем тако да се изразим, Оскаром награђиваних, најбољих нумера које Дизни има да понуди. Мислим да је ово један концерт који је Београд дуго чекао и заиста је спектакл. Са Симфонијским оркестром РТС-а и маестром диригентом Бојаном Суђићем, мислим да је за нас као извођаче ово једна ноћ коју нико неће заборавити“, истакла је глумица Јелена Гавриловић.

„Ово је прослава 100 година Дизнија и нама је припала част да учествујемо у њој. Када је реч о филмовима, биће ту од оних класичних попут Успаване лепотице, до модернијих као што су Коко и Енканто“, наводи певач Душан Свилар додајући да су у питању нумере у којима уживају сви – они који су дали гласове цртаним јунацима, извођачи, публика.

Симфонијски оркестар РТС-а, у МТС дворани, изводи мелодије које су ибележиле омиљене класике попут Краља лавова, Покахонтас, Лепотице и звери, Мале сирене.

Због великог интересовања публике, заказан је још један концерт за 7. новембар.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво