Читај ми!

После годину дана паузе, Драм коначно пред београдском публиком и трећи албум у најави

Група Драм се појавила пре шест година на нашој музичкој сцени. Новим, другим студијским албумом отишли су неколико корака даље, а квалитет групе препознао је и ПГП РТС. Чланови групе – Стефан Аћимовић, Марко Аризановић и Петар Благојевић – у Јутарњем програму сумирају утиске из претходне године и најављују трећи албум.

Група Драм је имала прилично динамичну годину за собом. Имали су велики број концерата, наступа, песама. Гостујући у Јутарњем програму, наглашавају да им можда понекад буде напорно путовање од града до града, али да када почне наступ, све то забораве и једва чекају следећи.

Познато је да критичари управо највише хвале њихов звук на наступима.

„Лајв наступи су очигледно потпуно другачији од снимака, тако кажу бар људи. Мало смо сад заменили екипу у бенду и донели смо неки нови звук. Више је то неки рок, да не кажем, чак оде некад и у метал мало. Тако да на наступима то показујемо и трудимо се да пренесемо то и даље на следећи албум који ћемо снимати“, каже Петар Благојевић.

Не желе да открију све детаље, али Стефан Аћимовић додаје да ће бити нешто више гитарског звука и аценат ће бити више на музичким деоницама, мада неће изостати ни вокалне.

„У суштини да то пренесемо, да то што је уживо сада да пробамо да пренесемо на ЦД, јер обично где год да свирамо, поготово негде по Хрватској, организатори фестивала, неко ко има мало више везе са музиком, дође и каже ово је било одлично, одлично, уживо, то је то, супер“, објашњава Стефан, додајући да је наступ уживо бољи од снимака.

Поред најава за трећи албум, Драм коначно најављује и свој концерт у Београду 29. децембра у „Запа бази“, на коме ће публика премијерно чути неке од нових ствари.

„Ове године три пута Загреб, и људи нас питају, добро када ћете више у Београду, стално идете у Загреб? Ето, годину дана је прошло од концерта у Дому омладине, направићемо журку и то ће бити дочек Нове године пре дочека“, обећава Марко Арезановић.

Још једна занимљивост у вези са Драмом је да су сви чланови бенда завршили факултет. „У суштини смо сви штребери јер знамо да неки поп-рок овде није нешто најкомерцијалније што се дешава. Али је то нешто што волимо и покушавамо да једно и друго уклопимо у нашим животима колико год је могуће, и наравно да нам је музика неки вентил“, каже Стефан.

„Зато смо незрели на тим наступима. Ту се препустимо максимално атмосфери. Али ту више нема штреберлука“, закључује Марко.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво