Читај ми!

Даница Крстић: Певам традиционалну народну музику и у томе ћу да истрајем

Певањем се бави од своје шесте године. Музичку школу завршила је у Крагујевцу, а већ са 14 почела је да снима трајне снимке за Радио Београд.

Певачица традиционалне народне музике Даница Крстић, после дуже дискографске паузе има нови пројекат.  Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, истакла је да је за своју нову песму инспирацију нашла у теренским снимцима које је добила захваљујући професорки Сањи Ранковић на Факултету музичке уметности.

"То су први теренски снимци које сам ја чула. Овом песмом желим да најавим албум који је инспирисан традицијом и самим теренским радом и истраживањем разних људи. Песма је са простора Косова и Метохије и традиционална је“, рекла је Даница Крстић.

Истиче да тематике песме није бајковита. У питању је прича о бору који као дрво представља мушку енергију и садио се на гробовима младића који су умрли прерано. Тематика песме је тамнија, али носи јаку поруку. По веровању бор повезује ово и оноземаљско.

„Обично чујем од публике да би требало да певам нешто друго, али ја волим традиционалну музику коју певам и у томе ћу да истрајем“, рекла је Даница Крстић.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво