Читај ми!

Транзистори ретро и модерни – да ли смо их заборавили

Имала га је свака кућа. Слушала се музика, најважније домаће и светске вести, преноси утакмица, који су за многе били неупоредиво узбудљивији од оних који данас могу и да се виде. Имали су посебно место на полицама, али често су радили и окачени о грану у воћњаку. Данашњи транзистори су у исто време и ретро и модерни. У продавници, у којој смо били, кажу да се све више купују.

Конкретно овај уређај има блутут у себи, тако да практично можете да се повежете са својим мобилним телефоном, да пуштате музику коју год желите, наравно и даље има код себе могућност репродуковања радио сигнала фм и ам сигнала.Ми смо мислили да ће куповина радио апарата пасти у неком периоду глобализацаије и свеприсутности телевизије и интернета, међутим и даље постоји изузетно велика група љубитеља слушања радија“, рекао је Петар Брујић, продавац.

„Када спојите то традиоцонално стари изглед некадашњих радио апарата и оно што се налази у њему, а то је могућност пријема и дигиталног сигнала и интернет мреже, јер многи слушају светске радио станице преко таквих уређаја, онда је доживљај потпун“, рекла је Наташа Ракетић, Радио Београд.

Поред ових модерних, у продавницама се и даље могу наћи и стари танзистори. Време их није прегазило, јер су у кризним ситуацијама када нема струје, ни интернета они једини начин да чујете вести или музику. Потребне су вам само батерије.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво