Читај ми!

Ива Лоренс представља Србију на Еуросоник фестивалу

Певачица и музичка продуценткиња Ива Лоренс представљаће Србију на предстојећем “Eurosonic Noorderslag“ фестивалу (ЕСНС) у Гронингену, највећој европској музичкој платформи, који се одржава од 17. до 20. јануара 2024. године.

Еуросоник фестивала је основан 1986. године, као једнодневни фестивал за промоцију холандских и белгијских бендова. Од 1999. године, учесници су радио станице јавних медијских сервиса Европе – које су чланице ЕБУ (Европске радио дифузне уније).

Уједињено наступају, како би допринели развоју, интензивнијем повезивању и већој експанзији европских музичких сцена у области поп-рок музике. Сви наступи музичара на „Еуросоник фестивалу" емитују се и путем разгранате мреже „Еурорадија", за аудиторијум читаве Европе и шире.

Радио Београд 1 по позиву учествује на овој манифестацији више од десет година и има статус најбољег медијског партнера у региону који је стекао право на емитовање програма фестивала уживо, у програму „Еурорадија", на коме се емитују и концерти бендова, које су предложиле радио станице – учеснице Еуросоник фестивала.

Србију ће на предстојећем Еуросоник фестивалу, на предлог Радио Београда 1, представљати Ива Лоренс.

„То је један велики фестивал који обухвата заправо све што се тиче музике. Ту долазе не само људи који праве музику, већ и људи који су и иза сцене. Значи од букера, агената, људи који се баве маркетингом за музику. Тако да је то јако дивна прилика да можеш да се представиш некој широј публици која, мислим, долази не само људи из Европе, него и из Америке, из Азије“, каже Ива Лоренс, гостујући у Јутарњем програму.

Вест да ће представљати Србију, како каже, примила је са одушевљењем и полако са својим бендом почиње са припремама.

„Имам прилику, пошто сам ја раније правила и музику на енглеском, што је супер што ћу то опет некако моћи да покажем људима, зато што већински овде певамо само на српском. Али ето, имаћу прилику да се мало вратим на те неке старе песме, што ми је исто баш драго“, додаје музичарка.

Иначе, Ива је почела да пише песме када је имала девет година, да би на крају створила сопствени звук након што се преселила у Берлин. Године 2021. одлучила је да пева на свом матерњем језику, а у марту 2023. објавила је свој деби албум Свитање који је добио похвалне критике.

За Еуросоник је припремил репертоар од сат времена на који је јако поносна, али верује да ће искористити прилику да на фестивалу представи и неке нове песме.

петак, 19. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару