Читај ми!

Лук Блек у новој песми "I’m So Happy" истражује зашто глумимо емоције

Први сингл након узбудљивог наступа на овогодишњој „Песми Евровизије“ Лука Ивановић, познатији као Лук Блек, објавио је средином августа, а сада позива публику да погледа спот за песму "I’m So Happy".

Српски уметник из Лондона Лук Блек открива да је Лили Ален утицала на његов нови сингл I’m So Happy, који публика може да чује још од 17. августа, а сада је песма добила и пратећи видео-спот.

Реч је о првом синглу након што је Лука представљао Србију на великом музичком такмичењу, 67. издању „Песме Евровизије“, одржаном у Ливерпулу, саопштила је кућа "Super Cat".

Његов наступ привукао је пажњу музичких портала NME, Popjustice, али и медијских кућа попут Њујорк тајмса, Ивнинг стандарда, Метроа, Би-Би-Сија и других.

Била је то неочекивана прилика за младог уметника, која је подразумевала шест месеци интензивног рада.

Лукин театрални електронски поп настаје под утицајем дугогодишњих муза Лане Дел Реј, Лејди Гаге и белгијских кантаутора Стромаја и Тамина.

Користи музику као средства за истраживање дубине људског искуства и за бекство од животних препрека.

I’m So Happy је поп мелодија која истражује уметност глумљења среће усред сложености модерног живота. Суштина прикривања правих емоција ухваћена је у чудној мешавини веселих звука клавира, опуштених ритмова и хаотичних инструменаталних делова.

„Песма је настала из једноставне шетње Лондоном док сам слушао Лили Ален. Посматрао сам људе кад их питате како се осећају, а уобичајен одговор да је све добро учинио је да се запитам шта се крије испод њихове фасаде“, каже Лука.

Креативни и промотивни вртлог у који је убачен због „Песме Евровизије“ био је велики културни шок, с обзиром на то да до скоро није могао да објављује музику због услова које је диктирала његова студентска виза у Великој Британији.

Овај контраст се прикладно одражава на теме које има тенденцију да истражује – комбинујући таму са светлом – и звук и естетику коју користи да то саопшти.

Кампања за „Евровизију“ проширила је простор на којем се налазе његови обожаваоци и повећала њихов број.

Оно што је после свега остало јасно је да Лука није неко ко стварима приступа на традиционалан начин. Тако је недавно инспирацију прикупљао на турнеји по Кини и учествовао у техно-опери у Берлину.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво