Читај ми!

Нишвил улази у завршницу – вечерас на Тврђави Трики и Антонио Санчез

У Нишу се вечерас завршава 29. Нишвил џез фестивал. Организатори су саопштили да је само на главној бини у претходна три дана било више од 30.000 посетилаца.

Треће вече Нишвил џез фестивала обележили су сјајни вишечлани латино састав "EuroCubans" и британске звезде "Asian Dub Foundation".

„Већина џез фестивала престала је да као раније, седамдесетих, доводи само џез музичаре. Ми свирамо електронску музику, али је џез доста утицао на нас док смо одрастали“, каже Стив Савал, лидер групе "Asian Dub Foundation".

На Нишвилу је било доста и класичног џеза. Певачица Алма Мићић, после скоро 30 година, поново је на Нишвилу. У међувремену је постала велика светска звезда.

„То ми доста значи и срце ми је пуно. Баш ми је драго да сам овде и драго ми је да су ми указали ту част да се вратим овде толико година касније и да направим осврт на целу каријеру, тако да сам јако срећна што сам овде“, истакла је Алма Мићић.

На Нишвилу су и челници Њу Орлеанс џез музеја, са којим је нишки фестивал започео сарадњу.

„Донели смо пуну торбу поклона за ваш фестивал, ту су палице за бубњеве неких познатих музичара и делови опреме музичара и сада истражујемо како све ваш и наш џез музеј могу да сарађују“, објашњава Грег Ламуси, директор џез музеја у Њу Орелансу.

На Тврђави, осим џеза, има места и за љубитеље стрипа, филмова, за дечије и књижевне програме.

Фестивал се завршава вечерас наступом сјајног америчког бубњара Антонија Санчеза, добитника Гремија за филм Birdman и познатог британског извођача Трикија, једног од оснивача састава "Massive Attack".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије