Читај ми!

Победници првог националног музичког конкурса Serbia Creates: The Spotlight освајају Србију и регион

Од данас млади музичари наступају на до сада највећем Freshwave фестивалу у Бањалуци. Овогодишњи спотлајтери прва су генерација младих и неафирмисаних уметника које су подржали цела музичка индустрија и држава Србија.

Најталентованији млади музичари, учесници првог националног музичког конкурса Serbia Creates: The Spotlight, до сада су успешно реализовали чак 28 наступа пред више хиљада људи, на 12 домаћих и регионалних музичких фестивала. Већ од данас спотлајтери ће наступити на Freshwave фестивалу у Бањалуци.

На до сада највећем издању Freshwave фестивала (Бањалука), који се одржава од 10. до 12. августа 2023, са рекордним бројем извођача, фестивалских бина и зона, највећим кампом и до сада најбољом фестивалском продукцијом, већ првог дана наступиће спотлајтерка Ена – млада уметница, певачица и продуценткиња, једна од будућих предводница "новог женског таласа" у домаћем хип хопу и трапу. Следећег дана, 11. августа, на Freshwave-у ће наступити Роузи, репер препознатљивог стила и имиџа чија популарност муњевито расте из дана у дан, док ће Икс, музичар који не престаје да се игра са жанровима и има више од 20 објављених синглова у последње три године наступити 12. августа.

Наступом на овом престижном регионалном фестивалу млади извођачи имаће прилику да наступају „раме уз раме“ са многим светским и регионалним звездама, међу којима су – Indira Paganotto, Ilario Alicante, Bart Skils, Argy, Vojko V, Buč Kesidi, Devito…

Подсећамо, да је од великог броја пријављених младих талената музичке индустрије, еминентни жири националног конкурса Serbia Creates : The Spotlight, кроз пет различитих музичких жанрова селектовао је 21 извођача, који су добили јединствену прилику да наступају на престижним и награђиваним фестивалима Србији и региону, а од којих су до сада већ реализовани – Егзит, Арсенал фест, Д Фестивал (Македонија), Forestland (Хрватска), Лавест (Србија), Lent (Словенија), Енергија фестивал (Србија), Узлет, ARLEMM (Србија), Belgrade Beer fest (Србија), Мусиц Wеек (Србија) и Roll & Blues (Србија).

Управо системски приступ подршке целокупне индустрије младим и неафирмисаним талентима и посвећеност у развоју младих талената домаће сцене, мисија је платформе Serbia creates music, као део националне платформе Србија ствара, у оквиру Кабинета председнице Владе Републике Србије.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво