„Еби роуд“ добио државну заштиту

Британска влада повукла је потез који ће помоћи да се сачува „Еби роуд“ студио - прогласила га је здањем од историјског значаја.

Под притиском јавности, музичара, љубитеља музике, разних организација, између осталог „Инглиш херитиџа" (English Heritage), британско министарство културе прогласило је студио „Еби роуд" (Abbey Road) у Лондону здањем од историјског значаја.

Том одлуком, музички студио у којем су снимали „Битлси" не може да промени изглед и намену без дозволе владе.

Дискографска кућа ЕМИ саопштила је у недељу да неће продати музички студио „Еби роуд", после многобројних критика њене најаве евентуалне продаје једне од водећих туристичких атракција Лондона.

Пол Макартни је изразио наду да ће „Еби роуд" бити спасен, а организација „Инглиш херитиџ", која води бригу о здањима од историјског значаја, упутила је молбу влади да га што пре „заштити".

Портпаролка „Инглиш херитиџа" Хелен Бауман сматра да су потез министарства „убрзале недавне спекулације око будућности студија".

Прошле недеље се, као потенцијални купац, преко свог представника за штампу огласио и сер Ендрју Лојд Вебер који је изразио жељу да студију „сачува статус дома британске музике".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво