Читај ми!

„Леб и сол“ одликовани Орденом заслуга за Републику Северну Македонију

Председник Стево Пендаровски је на свечаној церемонији у Кабинету председника одликовао Бодана Арсовског, Кокана Димушевског, Влатка Стефановског и Гарабета Тавитјана „Орденом заслуга за Републику Северну Македонију" за изузетно, аутохтоно и јединствено музичко стваралаштво у оквиру џез-рок групе "Леб и сол", као њених предводника, са којом су оставили трајне вредности у савременој македонској музици и допринели афирмацији македонске музичке уметности и македонске културе у свету, као и за њихова значајна солистичка достигнућа.

На церемонији уручења медаља, председник Пендаровски је у свом обраћању истакао да су музика, опус, животно дело Влатка Стефановског, Бодана Арсовског, Кокана Димушевског и Гарабета Тавитјана национално наслеђе које је одавно уписано у културни и друштвени ДНК наше земље, македонског народа и свих наших грађана.

„Ваша музика, драги лауреати, има митске димензије у сржи македонске душе, јер представља културно наслеђе са којим су се поистовећивали и расли и још увек расту и живе генерације Македонаца”, рекао је председник Пендаровски.

Он је указао да је пут  групе „Леб и сол" од Скопља до међународно признатог музичког састава доказ снаге њиховог стваралачког израза, који далеко превазилази националне границе, и указао на суштински допринос развоју музике на глобалном нивоу.

Председник Пендаровски се јавно обратио четворици легенди, напомињући да је њихов професионални опус довољан за још најмање десет оваквих награда и поручио да је свима нама, а посебно младим генерацијама у овим сложеним и ружним временима, потребан њихов нови албум у овом формату.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара