Читај ми!

Тејлор Свифт обара рекорд за рекордом

После недавног издања "Speak Now" (Taylor's Version), Тејлор Свифт сада има више албума на првом месту од било које друге певачице у историји, објавио је амерички часопис Билборд.

Албум Speak Now Тејлор Свифт је дебитовао на врху Билбордове топ листе и уједно постао 12. албум краљице попа на врху листе, којим је надмашила рекорд Барбаре Страјсенд међу певачицама.

Speak Now (Tailor's Version), трећи поново снимљени албум Тејлор Свифт који реконструише Speak Now из 2010. године са позамашним додатком песама најслушанији је албум ове године. Далеко је надмашио One Thing at a Time Моргана Волена, који је стартовао у марту.

Тејлор Свифт је избила на прво место међу колегиницама, а што се тиче колега, Дрејк такође има 12 албума број један, али једини извођачи са више су Џеј-Зи са 14 и „Битлси“ са 19.

Популарност турнеје Тејлор Свифт подигла је на листи и неке од њених претходних албума. Поред Speak Now има још три наслова у Топ 10 на Билбоардовој листи 200 албума: Midnights (бр. 5) , Lover (бр. 7) и Folklore (бр. 10).

Тако је Тејлор Свифт оборила још један рекорд, јер је први извођач који има четири албума у Топ 10 још од времена Херба Алперта 1966. (Принц је имао пет после смрти 2016. године, а Билборд је дуги низ година забрањивао да се старији „каталошки“ албуми поново појављују на главној листи – правило које је промењено након смрти Мајкла Џексона, 2009.).

Тејлор Свифт је одлучила да поново преради својих првих шест албума пошто је њена стара издавачка кућа продата без њеног учешћа. На овај начин Свифтова жели да поврати и контролише свој досадашњи рад.

Међутим, пројекат се претворио у парави феномен, са обожаваоцима који користе прилику да поново размотре свој однос са њеном музиком, и критичарима који претражују нове снимке у потрази за ретким – али запаженим – изменама, попут промене текста на нумери Better Than Revenge са албума Speak Now који је проглашаван, у најмању руку, као застарео.

понедељак, 11. децембар 2023.
8° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу