Познати „хедлајнери“ Егзита 2010.

"The Chemical Brothers", Мика и "Röyksopp" потврдили су свој наступ на главној бини „Егзит“ фестивала који ће се одржати од 8. до 11. јула 2010. године. У „Денс арени“ сигурни "Crookers", "Boys Noize", Ерол Алкан, Ида Енгберг, Бизи Пи, Мехди и многи други.

Нову декаду „Егзит" фестивала свакако ће обележити мајстори незаборавних журки - "The Chemical Brothers". Пионири биг беат звука, људи који су имали најбројнију публику икада на највећем светском фестивалу - „Гластонбeри", двојац чији су императив од самог почетка управо наступи уживо, долазе коначно и на „Егзит".

Иако је публика навикла да их Том Симонс и Ед Роуландс увек изненађују и да је сваки њихов наступ бар за нијансу другачији од претходног, овог пута обећали су да ће из рукава извући нешто специјално и позвали публику да се припреми за њихов најбољи наступ до сада. После скоро двадесет година и шест албума, „The Chemical Brothers" су једно од најважнијих имена светске денс сцене, подједнако успешни и тражени у Европи и у САД.

Норвешки дуо "Röyksopp" на „Егзит" доноси свој заводљиви и мелодичан електронски звук. Док се такмиче за најбољи спот године ("The Girl And The Robot") и награду "Spellemannprisen" (норвешки „Греми"), овај, како се чини, незаустављиви дуо снима нови албум, који би, према најавама, требало да објаве током ове године.

"Röyksopp" тренутно владају својим хитом "Тhis Must Be It". Они су такође фаворити публике онлине радија "Last.fm", а више од 750.000 слушалаца чуло их је око четири и по милиона пута.

Мика за своју музику каже да се лако може дефинисати, да њени основни принципи јесу радост и моћ и да не прати моду и конвенције, на тај начин подсећајући нас на стару и скоро заборављену поруку попа: индивидуалност. И он овоме заиста остаје веран.

Уз своја два студијска албума и бројне награде које је покупио од 2007. године, Мика је показао да треба гајити слободу да будемо слободни. Без табуа, конвенција, са музичким образовањем које га подржава у његовој креативности, Мика на „Егзит" доноси праву шарену визуелну и музичку олују.

„Денс арена" ће ове године угостити италијански дуо који тренутно влада плесном музиком, "Crookers", а свој наступ на „Егзиту" потврдили су и "Boys Noize", Ерол Алкан, Ида Енгберг, као и ди-џејеви Бизи Пи и Мехди.

У „Денс арену" долази и кум техно звука Рикардо Виљалобос, као и креативни и заразни „Модерат". Наступ поводом 15 година продукцијске куће „Овум" спрема и Џош Винк.

Своје наступе на „Егзиту" већ су потврдили електро поп и рок састави "Crystal Castles" и "Does It Offend You, Yeah?".

Дуо из Торонта "Crystal Castles" који чине Итан Кат и Елис Глес, преокренуо је електро-поп сцену својом бескомпромисним и интензивним звуком, а публика ће их код нас по први пут видети на главној бини „Егзит" фестивала.

"Does It Offend You, Yeah?", бенд који спада у најинтересантније представнике новог таласа британског електро рок звука и чији стил многи пореде са "The Killers", "Daft Punk" или "Justice", на једанаестом „Егзит" фестивалу наступиће на „Фјужн стејџу".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво