Читај ми!

Мистична исповијест Светог Василија Острошког и Тврдошког – симфонијска поема Марка Ковача

Недавно је објављен спот за ауторску композицију Марка Ковача под називом „Мистична исповијест Светог Василија Острошког и Тврдошког“.

Мистична исповијест Светог Василија Острошког и Тврдошког симфонијска поема је мој рад са друге године докторских академских студија на Факултету музичке уметности у Београду. То је последње дело које сам завршио под менторством моје драге профорке академика Исидоре Жебељан. Дело је настало пре нешто више од две године. Студијски је снимљено на Коларцу од стране Симфонијског оркестра РТС-а“, рекао је Марко Ковач, композитор и музички продуцент Симфонијског оркестра и Хора РТС -а.

Напомиње да су атрактивни предели снимани у Херцеговини и Црној Гори. Спот је осмишљен да има двоструку функцију – с једне стране, прати драматургију музике и, с друге, прати све промене стања које композиција задаје.

Са друге стране идеја је била да покушамо да хронолошки прикажемо живот Светог Василија кроз кадрове манастира у којима је боравио. Одабрали смо манастир Мркоњиће, Завалу, Тврдош и Острог. Одабрали смо и природне лепоте јужних динарских крајева који се у ширем контакту могу довести у везу са светитељем“, рекао је Марко Ковач, композитор и музички продуцент Симфонијског оркестра и Хора РТС -а.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво