Читај ми!

Бенд „Монах“ тријумфовао на 7. Бунт рок фестивалу, сребрну и бронзану БРФ муњу освојили „Багремов мед“ и "Sin Seekas"

Нишки прогресив-рок састав „Монах“ победио је на 7. Бунт рок фестивалу, и то није све - два члана бенда понели су и награде за најбољег бубњара и најбољег гитаристу седмог издања националног фестивала посвећеног афирмацији нових рок музичара и аутора.

Бенд „Монах“ тријумфовао на 7. Бунт рок фестивалу, сребрну и бронзану БРФ муњу освојили „Багремов мед“ и "Sin Seekas" Бенд „Монах“ тријумфовао на 7. Бунт рок фестивалу, сребрну и бронзану БРФ муњу освојили „Багремов мед“ и "Sin Seekas"

Бранки Главоњић, ауторки емисије „Бунт“ и Бунт рок фестивала су се улози водитеља три вечери програма 7. БРФ придружили музичари Александар Марковић Лама („Болесна штенад“) и Зоран Стефанов Исказ („Исказ“).

У оштрој конкуренцији од двадесет бендова и аутора из целе Србије, у финале седмог Бунт рок фестивала прошло је (из два полуфинала, 1. и 2. јуна) укупно 10 бендова, који су се надметали за победу али и остале престижне награде.

У суботу увече, на бини РТС- овог Студија 8, такмичило се десет финалиста: „Рихтер", „Развигор", „Багремов мед", Милан Kосановић, „Промонаел", „Фјордови“, „Сара Џесика Панкер" (уместо бенда "Noise Gate"), "Sin Seekas“, „Гризете“ и „Монах“.

Жири фестивала је током финала појачан са још два члана, те је о најбољима од најбољих, радио у овом саставу: Маја Цветковић ("Е play"), Иван Феце Фирчи, Милена Милутиновић (бенд „Репетитор"), Милош Игњатовић („Kон конференција"), Милован Бошковић („Земља грува"), Урош Марковић (музички продуцент, композитор и музички уредник у РТС- у) и Небојша Сабовљевић, музички уредник тематског радио канала „РТС Рокенролер“.

Председник жирија фестивала - Иван Феце Фирчи саопштио је одлуке жирија - свих добитника награда 7. Бунт рок фестивала. Најпре су додељене награде најбољим музичарима на фестивалу:

Најбољи вокал 7. БРФ: Страхиња Поповић („Багремов мед“)
Најбоља бас гитаристкиња 7. БРФ: Сара Николић („Рихтер“)
Најбољи бубњар 7. БРФ : Ђорђе Хартл („Монах“)
Најбољи гитариста 7. БРФ: Лазар Јовановић („Монах“)

 

Чланови бенда „Санитариум“- који су победили на претходном, 6. БРФ-у, наступили су у ревијалном програму и уручили су трофеје - чувене статуете „муње“- члановима три првопласирана бенда на 7. Бунт рок фестивалу:

1. место - златни трофеј и новчану награду од 200.000 динара освојио је бенд „Монах“ из Ниша
2. место - сребрни трофеј и новчану награду од 150.000 динара освојио је београдски састав „Багремов мед“
3. место - бронзани трофеј и награду од 100.000 динара освојио је војвођански бенд "Sin Seekas".

Ауторка пројекта Бунт рок фестивал Бранка Главоњић, истакла је да ово није све од награда већ да ће, по традицији, најбољи бендови добити и прилику да наступе овог лета на великим музичкiм фестивалима у Србији и иностранству.

Током првог и другог полуфинала, у ревијалном програму наступили су победници 3. Бунт рок фестивала - београдски састав „Вива Вопс“ као и бендови "E play", „Kанда, Kоџа и Небојша“, „Болесна штенад“, „Исказ“ а уз победнике 6. БРФ – „Санитариум“, у програму финала фествала наступили су Kонстракта и „Земља грува“.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво