Читај ми!

Победничка композиција Сабора народне музике Србије 2023 – „Ех, да могу“

Аутори и извођачи 16 композиција надметали су се за титулу победника и друга престижна признања Фестивала најлепше нове народне музике – Сабора 2023. Победу је однела композиција Драгана Шаиновића, „Ех, да могу“ у извођењу Александре Ристановић.

Финални пласман композиције су добијале сабирањем поена из Листе гласања жирија и Листе гласања публике и на тај начин је добијена Kоначна листа и комплетни резултати. Гласови публике су били подједнако важни као и гласови стручног жирија.

Чланови петочланог жирија Сабора 2023 били су: Ивана Селаков, естрадна уметница, аранжер и композитор Слободан Марковић, вокална солисткиња Драгица Радовановић Цакана, композитор и текстописац Душан Бачић и пети члан, и председник жирија, маесто на хармоници и дугогодишњи уметнички руководилац и шеф Народног ансамбла РТС-а, Бранимир Ђокић.

Гледаоци који су гласали учинили су добро дело – без обзира да ли је њихов фаворит победио, јер ће Радио-телевизија Србије свој део прихода донирати у хуманитарне сврхе. Захваљујући СМС порукама, биће подржана акција Удружења родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР и биће обезбеђени неопходни медицински апарати и опрема.

Док су се бројали гласови председника Савеза естрадно-музичких уметника Србије, Драгиша Голубовић уручио је признање СЕМУС-а за животно дело Светлани Цеци Ражнатовић, која је уједно и најмлађа добитница овог признања.

Одлуком жирија награду за Најбољу интерпретацију на Сабору 2023 освојио је Иван Милинковић који је извео композицију „И то је мало“.

Награду за најбољи текст добио је Владан Савић  за песму „Ноћас пијем“ коју је извео Бранислав Томашевић.

А награда за најбољи аранжман отишла је Влади Тодосијевићу за песму „Када опет дођем у Београд“, коју је извео Ђорђе Чавић.

Чланови жирија су највећи број гласова дали за композију коју је извео Ђорђе Чавић, „Кад опет дођем у Београд“, на другој позицији је била Лепа Ђорђевић са песмом „Све смо могли ми“, а на тећој Иван Кукољ Куки и песма „Лажу о теби другари“.

Награду публике освојио је Мачак Миша бенд композицијом „Одавде до Трста“.

Победничка композиција фестивал је песма „Ех, да могу“ у извођењу Александре Ристановић, музика, аранжман: Драган Шаиновић Шаја, текст: Марина Атанацковић.

Награда је уручена у име председник Савеза самосталних синдиката Србије, Љубисава Орбовића.

Друго место је освојила композиција „И то је мало“ у извођењу Ивана Милинковића, музика, аранжман: Славко Стефановић Славкони, текст: Владимир Митровић, а награду је  уручио директор СОKОЈ-а Дејан Манојловић.

Треће место освојила је композиција „Славска свећа“,  у извођењу Стефана Петровића Космајца, музика: Беки Бекић, текст: Драган Радоњић, аранжман: Владан Стојковић Србијанац. Награду за трећепласирану композицију на овогодишњем Саобору уручио је председник организације Права интерпретатора, Александар Цветковић.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво