Читај ми!

Сабор народне музике Србије 2023 - наставак спектакуларног програма, вечерас друго полуфинале

Након импресивног отварања 5. издања Сабора народне музике Србије 2023 и динамичног темпа програма првог полуфинала, познато је осам првих финалиста. Још 16 такмичара, надметаће се вечерас, у другом полуфиналу за преосталих осам слободних позиција у великом финалу.

Након незаборавних наступа Снежане Ђуришић и Секе Алексић у ревијалном програму првог полуфинала Сабора 2023, вечерас ће као ревијални гости наступити такође велике звезде наше народне музике: Ана Бекута и Миле Китић.

Водитељке фестивала Сабор народне музике Србије 2023 су Драгана Косјерина, Кристина Раденковић, Јелена Симић и Винка Мариновић.

Првих осам финалиста Сабора 2023 су: Група „Легенде“, „Мачак Миша бенд“, Бранка Соврлић, Ђорђе Чавић, Лидија Јанковић, Јелена Гербец, Александра Ристановић и Бранислав Томашевић.

Одмах након завршетка прве вечери фестивала, жребом је одређен редослед наступа ових такмичара у финалу (видео-снимак жреба и фотографије финалиста са новим редним бројевима, објавили смо синоћ на сајту РТС-а).

Петочлани Стручни жири Сабора народне музике Србије 2023 ће и вечерас селектовати осам најбољих композиција, те ће се укупно 16 финалиста у четвртак увече од 21 надметати за престижне награде фестивала.

Листу композиција и извођача који ће се представити вечерас у другом полуфиналу Сабора наодне музике Србије 2023, можете погледати овде.

У великом финалу (27. април, четвртак), о најбољима на 5. Сабору народне музике Србије одлучиваће заједно Стручни жири и публика (СМС гласовима) у односу 50:50.

Уз награду за најбољу композицију фестивала и награде за друго и треће место, биће додељена признања и најбољима у категоријама: Најбоља интерпретација, Најбољи текст и Најбољи аранжман. Неког од финалиста Сабора 2023 аудиторијум ће наградити и признањем Победник публике (композиција која освоји највише СМС гласова).

Осим титула и признања, најбољима на Сабору народне музике Србије 2023 припашће и вредне новчане награде. Звездама наше народне музике, које ће наступити у ревијалном програму овогодишњег издања фестивала, биће додељена и престижна призања СЕМУС-а: Награда за животно дело и Национална награда.

Осим на Првом програму РТС-а и платформи РТС Планета, 5. Сабор народне музике Србије, можете пратити уживо и путем званичног Јутјуб канала РТС-а РТС Најлепше народне песме.

Фестивал нових композиција Сабор народне музике Србије национални музички фестивал народне музике Србије, заједнички су осмислили Савез естрадно-музичких уметника Србије (СЕМУС) и Радио-телевизија Србије, са циљем да кроз афирмацију аутора и подстицањем на стваралаштво – допринесу афирмисању аутора и неговању квалитета нове народне музике.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се