Читај ми!

Све спремно за почетак 5. Сабора народне музике Србије, вечерас прво полуфинале

Вечерас почиње пето издање фестивала празника најбоље народне музике и доброг расположења! У току су завршне припреме за аудио-визуелни спектакл, који ћемо пратити вечерас, сутра и у четвртак од 21 сат – само на РТС-у.

Аутори и извођачи 16 композиција надметаће се вечерас за пролазак у велико финале фестивала најлепше нове народне музике Србије - Сабора 2023. У ревијалном делу програма уживаћемо уз највеће хитове Снежане Ђуришић и Секе Алексић.

Водитељке фестивала Сабор народне музике Србије 2023 су Драгана Косјерина, Кристина Раденковић, Јелена Симић и Винка Мариновић.

У првом полуфиналу, тамичиће се извођачи и аутори 16 композиција, а пратиће их уживо на сцени РТС-овог Студија 8 у Кошутњаку врхунски музичари – чланови два реномирана оркестра: Народни ансамбл РТС-а, под управом Синише Вићентијевића и Саборски оркестар, под управом Зорана Влајића.

Листу свих такмичарских композиција и извођача у првом полуфиналу 5. Сабора народне музике Србије, можете видети овде:

Петочлани Стручни жири Сабора народне музике Србије 2023 ће из сваког полуфинала одабрати по осам најбољих композиција, те ће се 16 финалиста у четвртак увече надметати за престижне награде фестивала.

Осим награде за најбољу композицију фестивала Сабор 2023 и награда за друго и треће место – Стручни жири 5. Сабора народне музике Србије ће донети одлуке и о најбољима и у категоријама: Најбоља интерпретација, Најбољи тексти Најбољи аранжман.

У великом финалу (27. априла), о најбољима на 5. Сабору народне музике Србије ће одлучивати Стручни жири и публика СМС гласовима (у односу 50:50). Неког од финалиста Сабора 2023 аудиторијум ће наградити и признањем "Победник публике" (композиција која освоји највише СМС гласова).

Укупна цена СМС поруке је 36 динара, а са једног броја телефона може се послати 20 порука. РТС ће и овога пута свој део прихода од СМС гласања донирати у хуманитарне сврхе.

Осим титула и признања, најбољима на Сабору народне музике Србије 2023 припашће и вредне новчане награде, а биће додељена и престижна призања СЕМУС-а: Награда за животно дело и Национална награда.

Осим на РТС1 и платформи РТС Планета, све три вечери фестивала 5. Сабор народне музике Србије, можете пратити уживо и путем званичног Јутјуб канала РТС-а – РТС Најлепше народне песме.

Фестивал нових композиција Сабор народне музике Србије - национални музички фестивал народне музике Србије, заједнички су осмислили Савез естрадно-музичких уметника Србије (СЕМУС) и Радио-телевизија Србије, са циљем да кроз афирмацију аутора и подстицањем на стваралаштво – допринесу афирмисању аутора и неговању квалитета нове народне музике.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво