Холандски трубач Ван Дејкерен, „Биг бенд" и - потпуно нови програм

У Дому омладине - концерт „Биг бенда“ РТС-а са холандским трубачем Јаном ван Дејкереном, који први пут наступа у Београду.

Још једна потврда да су београдске позорнице жеља светских музичара. Холандски уметник у споју са нашим оркестром доноси потпуно нов програм - дела створена у Италији и Њујорку у доба изолације.

„Чекао сам на ово месецима. Међу нама је феноменална енергија. Знам доста уметника одавде, као што су Душко Гојковић, Стјепко Гут, овде је стварно богата музичка култура и сјајни уметници”, рекао је Јан ван Дејкерен.

Да домаћа публика има слуха за добре аранжмане, потврда су месецима унапред распродати концерти.

„То је сигурно знак да публика воли да долази на концерте, да ужива у квалитетним концертима и ево ми настављамо тај низ. Атмосфера је сјајна, када дође такав музичар као што је Јан онда је све некако лакше, све оно што смо радили на пробама уз њега је лакше”, каже Марко Ђорђевић, уредник Џез програма Музичке продукције РТС-а

До летње паузе наш џез оркестар наступа у мају у Загребу и са Игором Винсом. А на светски дан музике 21. јуна - дуго чекани спектакл - „Биг бенд" и Васил Хаџиманов.

четвртак, 01. јун 2023.
22° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено