Бора Ђорђевић и „Рибља чорба“ концертом обележили проглашење Чачка за престоницу културе Србије

Један од најпознатијих Чачана, легендарни музичар Бора Ђорђевић са својом групом „Рибља чорба“ одржао је спектакуларан концерт 22. марта 2023. у свом родном граду, Чачку, поводом проглашења Чачка за прву Престоницу културе Србије.

Група „Рибља чорба“ одушевила је неколико десетина хиљада људи на Градском тргу  наступом који је трајао преко два сата.

Чувени Бора обратио се својим суграђанима речима: „Ја за себе кажем да сам Чачанин, али на привременом раду, сви ћемо се ми једном вратити овде под Јелицу. Чачак треба да буде престоница културе јер има Точка, Краља Чачка, јер има мене и многе друге људе из света музике, има спортску културу Мишовића, Кићановића, Обрадовића, и још колико њих, да некога не заборавим сада, имамо целу репрезентацију. Па, реците ми, који други град има тако нешто."

Уз овације и хорско певање публика је уживала у хитовима, међу којима су: Ја ратујем сам, Одлазак у град, Луд 100%, Једино моје, Немој да идеш мојом улицом, Авиону сломићу ти крила, Немој срећо немој данас, Два динара друже, Рекла је, Остаћу слободан, Када падне ноће, Кад сам био млад, Лутка са насловне стране. Амстердам, Добро јутро

У песми Погледај дом свој, анђеле гости на бини били су школски хорови из Чачка који су додатно допринели моћном звуку и позитивној атмосфери. Саксофониста Горан Бојчевски придружио се Рибљој чорби на неколко песама, а посебну еуфорију изазвало је извођење чувене песме Задњи воз за Чачак.

Бора Ђорђевић је пре концерта имао пријем код градоначелника Чачка, Милуна Тодоровића, који је поздравио Бору заједно са кошаркашком легендом из Чачка, Радмилом Мишовићем. Након тога Бора је имао сусрет са медијима у Културном центру Чачка у оквиру најаве програма „Чачанске родне“ – Чачка националне престонице културе Србије 2023. године.

недеља, 28. мај 2023.
15° C

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.