Лојд-Вебер купује „Еби роуд“?

Чувени британски композитор Ендрју Лојд Вебер сматра да је веома важно да легендарни студио „Еби роуд“ настави да ради и због тога намерава да га купи.

Музички могул сер Ендрју Лојд Вебер изјавио је да је „веома заинтересован" да купи „Еби роуд" студио како би сачувао његов статус дома британске музике.

Композитор, чије се богатство процењује на 750 милиона фунти, једна је од многих јавних личности која је изразила жељу да се студио сачува.

Издавачка кућа „И-Ем-Ај" (EMI) недавно је објавила да због финансијских тешкоћа продаје чувени студио.

Сер Пол Мекартни истакао је да је веома важно да „Еби роуд" остане простор у којем ће се снимати музика, а такво мишљење деле и ди-џеј Крис Еванс и представници британске Националне организације за очување природних лепота и места од историјског значаја.

Представник за штампу Ендрјуа Лојда Вебера истакао је да он „сматра да је 'Еби роуд' од виталног значаја за острвску музичку индустрију".

Такође је навео и да је „Лојд-Вебер вероватно довео највише музичара у 'Еби роуд', јер он има најбоље капацитете за снимање оркестарске музике".

Ендрју Лојд Вебер написао je 13 мјузикл представа, добитник је многих признања, а међу њима и шест Тонија, три Гремија, Оскара и Златни глобус.

Неке од његових композиција, као што су "The Music of the Night" из мјузикла "Jesus Christ Superstar", "Don't cry for me, Argentina" из "Евите" и "Memory" из „Мачака" достигле су велику светску славу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво