Читај ми!

РТС учествује у пројекту ДЕМУСИС

Велики број ангажованих дипломираних музичара у систему Радио-Телевизије Србије на разноврсним позицијама квалификовало је РТС да буде део пројекта ДЕМУСИС – „Побољшање дигиталних компетенција и предузетничких вештина код академских музичара у Србији за културно ангажованије друштво” Ерасмус+ програма.

У пројекат ДЕМУСИС укључено је шест академских и три неакадемска (међу којима је и РТС) партнера.

Кроз овај пројекат уведена су два нова мастер програма на Факултету музичке уметности у Београду: Музичка режија и Примењена истраживања музике (ПРИМА). Академија уметности у Новом Саду развила је мастер Музичка продукција.

Уведен је "LoLa" систем преко којег је развијено учење али и заједничко музицирање на даљину. Организовано је стручно усавршавање професионалаца у области музике са циљем побољшања и оснажења њихових дигиталних и предузетничких вештина. На Филилошко-уметничком факултету у Крагујевцу унапређено је целоживотно учење.

Радио-телевизија Србије, као институција са великим и дугогодишњим искуством ангажовања академских музичара била је поуздан партнер у анализи потреба тржишта за овим образовним кадровима. Такође, одржане су две двонедељне праксе за студенте из Београда, Новог Сада и Крагујевца који су се упознали са широким спектром послова дипломираних музичара у систему РТС-а.

Пројекат ДЕМУСИС значајно је утицао на смањење постојећег јаза између институција високог музичког образовања и цивилног друштва, а кроз подршку учешћу музичког образовања у друштвеном и културном ангажовању.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара