Читај ми!

Бијонсе исписала историју Гремија, Хари Стајлс однео „грамофон“ за најбољи албум године

Америчка певачица Бијонси освојила је четири награде на синоћ одржаној додели Гремија и уписала се у историју као извођач са највише „позлаћених грамофона“ у историји, чак 32! Хари Стајлс, Кендрик Ламар, Адел и Бони Рејт однели су Гремије у најзначанијим категоријама.

Бијонсе је постала најнаграђиванији уметник у историји Греми награда, након што је синоћ у Лос Анђелесу освојила четири „грамофона“.

Певачица је у своју витрину додала и овогодишње Гремије за најбољу R&B песму, најбоље извођење, најбољи снимак и најбољи албум Renaissance у категорији денс и електронске музике.

Тако је Бијонсе постала најнаграђиванија уметница са 32 Гремија и престигла британско-мађарског диригента Џорџа Солтија који је више од 20 година држао рекорд са 31. Гремијем.

„Покушавам да не будем превише емотивна. Само покушавам да примим ову ноћ“, рекла је Бијонсе након постављања рекорда.

Хари Стајлс је покупио Греми у најзначајнијој категорији – албум године за издање Harry's House.

„Толико сам био инспирисан свим уметницима у овој категорији са мном. Мислим да је најважније да запамтимо да не постоји 'најбоља музика'“, рекао је Стајлс који је такође однео и „грамофон“ за најбољи поп албум.

Адел је освојила Греми за најбоље соло поп извођење за песму Easy on Me, што је њен шеснаести Греми.

Апсолутни победник у категорији реп музике био је Кендрик Ламар који је однео три Гремија – најбоље реп извођење, најбоља реп песма и најбољи реп албум. „Желим да се захвалим култури која ми је омогућила да се развијам“, рекао је амерички репер, описујући свој албум Mr. Morale & the Big Steppers као један од најтежих пројеката у животу.

Лизо је за About Damn Time освојила Греми за најбољи снимак године, што је посветила Принсу: „Када смо изгубили Принса, одлучила сам да посветим живот прављењу позитивне музике.“

У једној од главних категорија за песму године, у оштрој конкуренцији са Адел, Ламаром, Лизо и Бијонсе, Греми је Бони Рејт за нумеру Just Like That. „Изненађена сам и не знам шта бих рекла. Хвала вам пуно“, рекла је певачица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво