Права прича о „Дорсима“

Уз подршку бивших чланова групе, редитељ Том Дисило снимио је „праву причу“ о „Дорсима“, документарац који ће представљати „противотров“ верзији Оливера Стоуна.

Документарни филм о легендарној групи "Дорс" (The Doors) "When You're Strange" стићи ће у америчке биоскопе 9. априла, објавио је лист "Варајети".

Наратор у филму је холивудски глумац Џони Деп, а режирао га је Том Дисило. Филм је скоро у целини заснован на архивским снимцима који у већини никада нису приказани.

Филм, који ће се приказивати у ограниченом броју сала, премијерно је приказан 17. јануара на прошлогодишњем "Санденс" фестивалу. Међу његовим продуцентима је некадашњи менаџер "Дорса" Џеф Џампол.

"When You're Strange" је снимљен уз подршку чланова легендарне групе Реја Манзарека, Џона Денсмора и Робија Кригера, као и наследника Џима Морисона.

У неколико интервјуа, Манзарек је нагласио да је документарац "противотров" филму "Дорси" Оливера Стоуна из 1991. "Биће то права прича о 'Дорсима'."

После "Санденса", филм је приказан на фестивалима у Берлину, Довилу и Сан Себастијану.

У документарцу, који траје 90 минута, могу се видети снимци од оснивања бенда 1965. до Морисонове смрти 1971. године.

Музика из филма биће у продаји од 30. марта.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара