Читај ми!

KOIKOI и Констракта са „Земљом грува" на холандском фестивалу Eurosonic Nordeslag

Музичка сензација Констракта са бендом „Земља грува", те један од најутицајнијих инди рок састава нове генерације KOIKOI, биће представници домаће сцене на најугледнијој музичкој смотри у Европи, холандском фестивалу Eurosonic Nordeslag, који ће бити одржан од 18. до 21. јануара 2023. у Гронингену. Наша представница на Еуросонг такмичењу Констракта и „Земља грува" наступиће 19. јануара на централном тргу у Гронингену, док ће се бенд KOIKOI истог дана у оквиру фестивалског програма представити публици, али и агентима, букерима и најважнијим актерима европске фестивалске индустрије.

Eurosonic Nordeslag је музичка платформа која се у форми фестивала и конференције одржава сваког јануара у холандском граду Гронингену, окупљајући преко 4.000 професионалаца из фестивалске индустрије којима представља европске бендове и извођаче који су у претходној години оставили траг у музичкој индустрији.

Ове године Србију представљају два бенда чији су наступи предложени и подржани од стране Радио Београда 1 и националне платформе Србија ствара. Они ће својим наступима 19. јануара добити прилику да у наредној години буду букирани за највеће фестивале широм Европе.

Након међународно запаженог наступа који су Констракта и „Земља грува" имали у оквиру Еуросонг такмичења, цео свет брујао је о њиховом, до тада невиђеном, уметничко - сценском перформансу, а нумера In Corpore Sano данас броји више од 40 милиона прегледа на светским стриминг сервисима. Констракта је своје представљање имала и на међународној сцени и то кроз низ интервјуа са иностраним медијима као то су Њујорк Тајмс, Индепендент, Гардијан, Метро, Сун и многи други.

KOIKOI је један од најталентованијих инди рок бендова који се за јако кратко време лансирао на сам врх регионалне сцене. Они су ове године номиновани и за престижну MME награду (Music Moves Europe Awardsm). Добитници овог европског признања, које се сваке године додељује талентованим извођачима који представљају будућност музичке индустрије, претходних година били су, данас мега популарне светске звезде, Росалиа, Дуа Липа и Stromae и многи други.

Ове године KOIKOI за титулу „нове наде европске музичке сцене" у конкуренцији са још четрнаест извођача из целе Европе, а уједно су први бенд из Србије икада номинован за ово признање. Поред награда које додељује жири, KOIKOI је у конкуренцији и за награду публике, те позивамо све љубитеље бенда да већ данас гласају за београдски састав путем линка mmeawards.eu.

Национална платформа „Србија ствара", која пружа подршку наступима оба бенда, претходно је, пружила подршку и домаћим бендовима „Маика" и „Буч Кесиди" за наступе на фестивалу Eurosonic, а на недавно завршеној светској изложби Dubai Expo организовала је и подржала наступе чак 30 домаћих извођача, који су се представили публици из целог света.

Наступе извођача из Србије подржавају и Еурорадио и Европска радиодифузна унија, највећа асоцијације државних емитера која ће снимке оба концерта након фестивала дистрибуирати свим својим члановима.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво