„Мјуз“ и Стиви Вондер на „Гластонберију“

Другог и трећег дана овогодишњег издања фестивала „Гластонбери“ као главни извођачи наступиће рокери „Мјуз“ и соул легенда Стиви Вондер. Раније потврђено да ће на отварању свирати „Ју ту“.

Енглеска алтернативна рок група „Мјуз" и амерички певач Стиви Вондер биће међу водећим извођачима на овогодишњем „Гластонбери" фестивалу, објавио је „Би-Би-Си њуз".

„Мјуз" ће наступити 26. јуна, док ће Вондер, добитник 22 Гремија, следеће вечери бити извођач који ће затворити Фестивал.

Ирски бенд „Ју ту" већ је потврдио да ће као главни извођачи наступити првог дана Фестивала.

Трио „Мјуз" номинован је у три категорије за британске музичке награде Брит које ће бити додељене 16. фебруара.

Фронтмен „Мјуза" Мет Белами сматра да овај фестивал има посебну драж.

„Када одете у природу и видите краве, удишете свеж ваздух и слушате добру музику, онда добијете нешто што недостаје свакодневном градском животу", објаснио је Белами.

На фестивалу „Гластонбери", који ове године обележава 40 година постојања, очекује се око 175.000 посетилаца. Улазнице за тај музички спектакл одавно су распродате и то за само један дан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије